Hvordan man naturligt slipper af med bumserne

English🇬🇧

Indhold i denne blog

bumser.jpeg
 • 7 tips til hurtig AKNE-BEHANDLINg

 • 10 KOSTRÅD, DER HOLDER BUMSERNE PÅ AFSTAND

 • 5 tips til en bumsefri livsstil

 • Hvorfor får man bumser

Dette indlæg indeholder links til de produkter, som jeg selv bruger eller kan anbefale. Hvis du køber produkter gennem disse links, vil prisen være den samme for dig, og jeg vil modtage en lille provision, som hjælper med til at støtte denne blog. Du kan læse om min affiliatepolitik her.

7 tips til hurtig AKNE-BEHANDLINg

Her har du 7 naturlige, hurtige, nemme og smertefri bumse-behandlinger, som du kan bruge af til at presse livet ud af dine bumser, hudorme og akne. Mindst et af disse midler skulle kunne gøre det.

1. Brug Æblecidereddike som skintonic

Vores hud er naturligt sur, og dette ”sure” lag er med til at beskytte huden mod bakterier og snavs, men når vi bruger hårde rensemidler og sæbe, bliver denne surhed forstyrret, hvilket gør huden sårbar. Æblecidereddike gendanner hudens sure beskyttende lag, og dræber bakterier, fjerner overskydende snavs, olie og makeup og opløser døde hudceller.

Rens huden to gange dagligt og afslut med at duppe huden med en opløsning af æblecidereddike.  

Bland: 1 del æblecidereddike med tre dele (helst filtreret) vand og brug som skintonic efter afrensning af huden. Man kan opløse med mere eller mindre vand alt efter, hvor følsom ens hud er.

2. Varmt omslag med tea tree olie

Varme omslag er meget effektiv til at åbne porerne og få huden med at svede. Dette er også

en effektiv måde at dybderense huden på, da det skyller bakterierne ud og renser huden udefra. Tea Tree Oil er anti-mikrobielt, smertestillende og særdeles anti-septisk.

Fremgangsmåde:

 1. Fyld en lille skål med rent kogende vand.

 2. Tilsæt 10-20 dråber tea treeolie.

 3. Dyp en vaskeklud ned i blandingen.

 4. Tag forsigtig vaskekluden op af vandet, hold den i hjørnerne, mens den køler lidt af henover skålen og vrid den let.

 5. Læg kluden på det inficerede område, og lad den virke indtil den er kølet af til kropstemperatur.

 6. Gentag et par gange.

Alternativt kan man dampe ansigtet over et vandbad, hvis man foretrækker:

 1. Fyld en skål med rent kogende vand.

 2. Tilsæt 10 dråber tea treeolie.

 3. Læn ansigtet i sikker afstand over dampen og læg evt. et håndklæde over baghovedet for at holde dampen inde.

 4. Hold hovedet over dampbadet i 6-8 minutter.

 5. Afslut med at duppe ansigtet med et rent håndklæde.

3. oreganoolie 

Dyp en vatpind i oreganoolie og put det direkte til bumsen og KUN på bumsen. Olien vil dræbe bakterier og reducere inflammation. For det bedste resultat, gentag både morgen og aften umiddelbart efter rens af ansigtet - og højst i en uge. Sørg for, at din oreganoolie er fra "origanum vulgare" - det vil fremgå af etiketten. Bemærk, at oreganoolie er meget kras og hudirriterende, så det er vigtigt KUN at duppe direkte på selve bumsen og endelig ikke rundt omkring den. Den mere sikre metode at bruge oregano på er ved at blande 1 tsk. olivenolie med et par dråber oreganoolie og smøre det på det inficerede område. Uanset hvilken fremgangsmåde man vælger, så bør man ikke bruge oreganoolie i mere end højst en uge af gangen i træk - og prøv det evt. forsigtigt på armen først.

MERE: Oreganoolie - naturens stærke antibiotikum 

4. Honningmaske

Denne maske dybderenser, beroliger og balancerer huden, og sætter gang i blodcirkulationen, så man får en dejlig frisk kulør og en blød hud. Masken fjerner blidt snavs, genopretter fugtbalancen og tilfører huden aktive enzymer og næring.

 1. Massèr masken ind i huden, og lad den sidde i mindst ti minutter.

5. gele / maske af MSM-pulver

MSM er et organisk og helt naturligt svovlstof. Det er anti-inflammatorisk, og det hjælper med at speede helings- og afgiftsprocesserne op. I gamle dage brugte man fx svovlsæbe mod akne. MSM er særligt effektivt sammen med C-vitamin.

Bland i en lille skål:

 1. Påføres huden efter behov eller lægges som ansigtmaske

 2. Opbevar blandingen i en lukket glasbeholder på køl.

 3. Tip! Hvis man kværner MSM-pulveret først, bliver det nemmere at mikse ind i geleen.

6. Saltvandsspray

Overvej også saltvandsspray som skintonic eller som mist. Den er billig og let at lave. Den et ægte naturligt skønhedsprodukt, der bl.a.:

 • Nærer huden

 • Er antiseptisk

 • Reducerer akne

 • Giver huden en forfriskende og let følelse.

Sådan laver man selv saltvandsspray:

 1. Kom saltene i det varme vand, og rør indtil det er fuldstændigt opløst.

 2. Tilsæt eventuelle æteriske olier.

 3. Hæld på glaskrukke eller i sprayflaske.

 4. Spray eller dup med en vantrondel på bumserne eller brug den som skintonic.

7. Ansigts scrub

Eksfolier eller scrub ansigtet med denne super effektive hjemmelavede abrikoskernemaske.

 

hjælp til akne:

10 KOSTRÅD, DER HOLDER BUMSERNE PÅ AFSTAND

For at få en pæn hud, skal man starte med at kigge på sin kost, skabe balance i kroppens pH-værdi og i tarmfloraen.

Der er undersøgelser, der viser, at hvis man har en bakteriel overvækst i tarmen, er man mere tilbøjelig til at lide af alvorlige hudlidelser og akne.

 1. Skab balance i tarmbakteriefloraen gennem probiotika, som man kan få som kosttilskud eller gennem fermenteret mad som miso, sauerkraut og kombucha-te. Kombucha er meget let at lave selv og smager som is-te. Denne her probiotika tager jeg selv, når jeg er løbet tør for kombucha. 1 teske opløses i et lille glas lunkent vand, rør rundt og lad stå i 15 minutter før det drikkes. Drikkes lige før sovetid. Læs evt. tidligere blogs om Kombucha og fermenteret mad.

 2. Bliv ven med fransk æblecidereddike - det sikrer en god syre-basebalance, virker udrensende, er god for huden og modvirker også ømme muskler og led. Drik en spsk. af det hver morgen og aften – kan evt. fortyndes med vand, hvis det er for krads for dig.

 3. Sørg for, at din diæt har et lavt glykæmisk index. Masser af frugt, grøntsager, gode olier (se punkt 10), proteiner og meget lidt brød, pasta og raffineret sukker.

 4. Øg kollagenproduktionen i kroppen ved at spise fede fisk (laks og makrel -helst økologisk), bær, hvidløg, grønne grøntsager (spinat, grønkål), røde grøntsager (rødbeder, tomater, peberfrugt) og orange (gulerødder, søde kartofler). Man kan evt. tage et kosttilskud af kollagen. Sørg for, at det er god kvalitet, og helst udvundet fra fisk (mest effektivt). Jeg spiser selv et par skefulde af denne her dagligt, som skulle være noget af det reneste. Jeg har også fundet et produkt på Green Goddess. Læs evt. min blog om kollagen.

 5. Spis masser af god ren fiskeolie – fantastisk for huden og alt muligt andet. Flydende eller kapsler.

 6. Drik minimum 8 glas rent vand hver dag - renser ud og støtter cellerne.

 7. Undgå forarbejdede fødevarer, fastfood og færdigretter.

 8. Undgå alkohol, koffein, ost, chokolade, kakao, fløde, æggeblommer, frituremad, vegetabilske olier (raps, vindruekerne, majs, soja, solsikke etc.) margarine, minarine, hvede, sodavand.

 9. Hvis det er muligt for dig, så vil en periode uden gluten- og mælkeprodukter være meget gavnligt. Det hjælper med til at skabe balance i maven.

 10. Gode fedtkilder:

  1. Koldpresset ekstra jomfruolivenolie renser kroppen for dårligt fedt og tilfører gode fedtsyrer. Men sørg for at købe en ægte olie fra gode leverandører som fx Det italienske køkken eller Oliviers. Læs evt. min blog om denne fantastiske olies egenskaber.

  2. Kokosolie er antibakteriel og anti-inflammatorisk kan bruges både til at stege i og til at smøre sig ind i.

  3. Ghee (klaret smør) er fantastisk for huden og for maven, brug den til at stege i.

5 tips til en bumsefri livsstil

Udover kost og hudpleje er balance i hormonerne og en generel sund livsstil den allerbedste hudpleje.

1. Få Balance i hormonerne

Hormoner er kroppens kemiske budbringere. De bevæger sig gennem blodbanen til væv og organer. De arbejder langsomt over tid, og påvirker mange forskellige processer, herunder hud, stofskifte, seksualitet, reproduktion, humør og meget mere. 

Spis sundt fedt. Som nævnt ovenfor er gode omega-3 fedtkilder vigtigt. Vores kroppe er ikke designede til at få fedt fra frøbaserede vegetabilske olier. Fedtet i menneskekroppen består i vid udstrækning af mættet fedt og kun ca. 3% af andre fedttyper. En 50:50 balance mellem omega-3 og omega-6 er essentielt for et godt helbred. Frøbaserede olier som vindruekerne, soja, raps etc. har et meget højt indhold af omega-6 og lavt indhold af omega-3, hvilket er en af årsagerne til, at vi ikke får nok omega-3. Kokosolie er en god omega-3 kilde og fantastisk for hormonbalancen. 

Spis eventuelt et tilskud af svampepulvere i en periode. Svampe som chaga, shiitake, maitake og reishi er fantastiske til at balancere hormonerne, dæmpe stress og styrke huden. Jeg har skrevet et blogindlæg om de forskellige svampetyper

Minimer indtag af koffein. For meget koffein kan skabe ravage i det endokrine system, især hvis der er også er andre hormonelle stressfaktorer involveret som graviditet, ophobede toksiner, ubalance i omega-3/omega-6 forholdet eller generel stress.

Undgå skadelige kemikalier. Skadelige kemikalier findes i pesticider, plastik, rengøringsmidler, sæber og cremer og kan indeholde hormonforstyrrende stoffer, der efterligner hormonerne i kroppen og kan få kroppen holde igen med at producere sine naturlige hormoner.

Prioriter god søvn. Mens du sover, har din krop ekstremt travlt med at fjerne giftstoffer, genoplade sindet og skabe hormoner. For lidt søvn har en enorm indflydelse på hormonbalancen.

2. Undgå stress

Stress er en del af livet, og man kan ikke altid undgå det, men man kan imødekomme det ved at blive opmærksom på de situationer, der udløser ens stress, og hvilke strategier man hidtil har brugt til at håndtere og justere det. Man kan fx kigge på:

 • Hvordan man anvender sin tid.

 • Om man har en god og sund livsstil.

 • Om man har en følelse af formål med livet.

 • Om der er balance i, hvad man gør for andre, og hvad man gør for sig selv.

Afslapningsteknik:

Denne afslapningsøvelse tager kun få minutter at lave og bør øves mindst to gange om dagen, hvis man har tendens til stress. Den er stressforebyggende og er især nyttig på tidspunkter, hvor man oplever ængstelse og uro. Den kan også hjælpe med at falde i søvn.

 • Sid behageligt eller lig ned med benene op ad en væg.

 • Luk øjnene, og læg hænderne på maven.

 • Tag 10 dybe, langsomme vejrtrækninger NED I MAVEN på denne her måde:

  • Luk munden, træk vejret gennem næsen og fyld maven op med luft på en indånding mens du tæller til 4.

  • Hold vejret mens du tæller til 7.

  • Ånd ud gennem munden mens du tæller til 8.

 • Efter den 10'ende dybe vejtrækning tømmer man hovedet så meget som muligt for tanker, og trækker vejret normalt igen.

 • Det er ekstra godt at lave øvelsen med frisk luft i lokalet.

3. Gå udenfor 

Sol og saltvand renser, heler og løfter humøret.

4. Hold fingrene væk fra ansigtet

Lad være med at pille for meget i ansigtet, for der sidder altid mange bakterier på hænder og fingre, som bestemt ikke gavner ansigtshuden.

5. Brug rene og naturlige produkter

Jeg har lavet nogle gode, rene produkter, der renser og plejer huden ret effektivt.

 • YOUNG REVIVAL – frugtsyreserum, der peeler, fugter og giver huden et mere ensartet udseende.

 • HYDRATING CLEANSING GEL. Mild ansigtsrens, der effektivt fjerner make-up samtidig med, at den beskytter hudens naturlige barriere, tilfører fugt og efterlader den blød og frisk.

 • TANTALIZING MIST virker rensende og sammentrækkende og fylder hudcellerne med anti-oxidant-beskyttelse, genskaber elasticitet, stimulerer mikrocirkulationen og reducerer rødme og inflammation.

Hvorfor får man bumser

Bumser er en inflammationstilstand i huden som ofte har rod i noget med hormoner, ophobede affaldsstoffer og/eller tunge kulhydrater. Huden er et organ, og har, ligesom nyrer og lever, funktion som kroppens rensefilter - det nyrerne og leveren ikke kan klare, kommer ud gennem huden via sved. Når giftstofferne undslipper gennem huden, bliver dens sunde integritet forstyrret. Dette er den vigtigste årsag bag mange hudlidelser, herunder akne, men der er også andre grunde til, at man får bumser, bl.a.

 • Stress

 • P-piller

 • Fedtet hud

 • Hormonel ubalance

 • Menstruationscyklus

 • Candidasvamp i tarmen

 • Nogle former for medicin

 • En for sur ph-værdi i kroppen

 

ANDRE HAR OGSÅ LÆST: