Forkæl dig selv: Nem opskrift på unik, urte-infused whipped body butter

English 🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links

bodybutterlarge.jpeg

Hvis man lukker øjnene, mens man lader hånden løbe henover lårbasserne, kan man nemt bilde sig selv ind, at man da har hud som en 20-årig. Sådan har jeg det lige nu efter et bad, hvor min hud føles ekstra silkeblød og lækker.

Det er fordi, at dette indlægs særlige body butter i kombination med en omgang med hamphandsken virkelig er noget, der kan noget.

Som det fremgår af tidligere indlæg, har jeg kastet mig over at lave olie-urte-infusioner, fordi jeg har fundet en nem måde at trække næringen ud af urter på ved hjælp af alkohol. Så en klassisk whipped body butter, men med urte-olien, giver lige et skud mere næring til huden.

Jeg elsker mine hjemmelavede body butters - for mig er det den ultimative luksus til huden. Det er så tilfredsstillende at smøre sig ind i denne blanding af rene, dybt nærende og fugtgivende olier. Og hvis man eksfolierer huden først med enten en hamphandske, en sukker-scrub eller min Rumplifter, så står man altså tilbage med en dugfrisk og satin-glat hud bagefter.

Den urteolie jeg bruger i denne opskrift, er med hibiscus og roser og opskriften finder du her, men du kan snilt bruge en anden flydende olie, som du kan se af opskriften ↓

Lidt om urterne i urteolien

Ifølge traditionel kinesisk medicin (TKM) er roser søde, lidt bitre og har varmende egenskaber, og de har indvirkning på med lever- og milt-meridianer. Rose bliver brugt til at regulere qi (livskraft eller energi-flow), øge flow, fjerne blodstagnation, forbedre fordøjelsen og nære huden.

Rose betragtes også som fremragende til at berolige nerverne, og et godt middel til at løfte humøret og lindre depression. Rose er også kendt for at være et afrodisiakum, have anti-krampe-, og beroligende egenskaber samt at være antiinflammatorisk.

Hibiscusen er meget rig på C-vitamin og indeholder en masse andre gode hudpleje- og sundhedsmæssige ting, som jeg har skrevet et helt blogindlæg om.

rosebodybutter.jpg

Opskrift på whipped body butter

Udstyr

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Bland mangosmør, sheasmør og kokosolie i et vandbad

  2. Smelt over mellemvarme, og rør, indtil alle ingredienser er smeltet.

  3. Fjern fra varmen, og tilsæt urteolie eller den valgte flydende olie.

  4. Flyt blandingen til køleskab og afkøl 2-3 timer, eller indtil den begynder at hærde i kanterne, men stadig er noget blød.

  5. Tilsæt de æteriske olier, hvis du bruger det (jeg bruger ikke selv æteriske olier i denne udgave)

  6. Pisk med håndmikser i 5-10 minutter, indtil den godt luftig eller til blandingen er vokset til ca. dobbelt størrelse.

  7. Kom i rene krukker med låg.

  8. Kom evt. bodybutter’en tilbage i køleskabet i 10-15 minutter så den lige kan sætte sig.

  9. Brug bodybutter på samme måde som du bruger en almindelig bodylotion.

  10. Hvis du har over 24 ° C derhjemme, så bliver bodybutteren meget blød bør opbevares i køleskabet.

Holdbarhed: Hvis du opbevarer din bodybutter tørt og mørkt kan den holde sig i 6-8 måneder.

Følelse: Bodybutter er mere blødgørende, og fedter umiddelbart mere end en creme, men efter et par minutter trænger den ind i huden.

Relaterede artikler…