Vidunderlig anti-age maske med urter og ler

English 🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links

lermaske.jpg

Jeg er begyndt at lave denne maske ret ofte, fordi den både er hurtig at mikse sammen, og så fordi den har nogle ret fantastiske egenskaber, og er lidt af en mange-i-én-maske.

Den renser, fugter, heler, lindrer, peeler og strammer op på samme tid. Man kan bruge den både som maske og som en effektiv ansigtsrens.

Jeg lægger den oftest om morgenen inden badet, og beholder den på i brusebadet, mens jeg ellers soignerer mig. Jeg skyller den af som noget af det sidste. Huden føles super blød og lækker bagefter, og de små morgenhævelser eller liggerynker er synligt mindskede.

Det er de tre træfsikre urter gyldenris, morgenfrue og hibiscus sammen med rhassouller, der gør det store stykke arbejde for huden.

Masken er velegnet til både uren, moden og tør hud. Hvabehar! Ja, det er den, og det er som sagt urterne og leret, der gør det.

Lidt om ingredienserne

Gyldenris

Gyldenris

Morgenfrue

Morgenfrue

Hibiscus

Hibiscus

Rhassoul

Rhassoul

Gyldenris

Gyldenris hedder på latin solidago, som betyder ”at gøre hel”. Urten kan blandt andet hjælpe med at behandle inflammatoriske hudsygdomme som akne og eksem, og så har den antiseptiske og astringerende (sammentrækkende) egenskaber, der renser og strammer huden op. Gyldenris kan derfor hjælpe med til at få det friskere og yngre look frem, samtidig med at evt. eksem eller akne bliver lindret.

Gyldenris er meget fugtgivende især i samarbejde med andre urter - navnlig morgenfruen.

Morgenfrue

Morgenfrue eller calendula er i urtekredse kendt som "hudens moder”. Med sine antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber fremmer morgenfrue hurtig healing og regenerering af huden, hvilket er grunden til at den ofte bruges til at behandle mange hudproblemer. Morgenfruen fugter også i dybden, hvilket bidrager til at få huden til at se yngre ud.

Hibiscus

Hibiscus indeholder naturlig frugtsyre (Alpha Hydroxy Acids - AHA'er). Frugtsyre har en peelende effekt på huden, det sætter gang i cellefornyelsen, mindsker akneudbrud og stimulerer hudens produktion af kollagen og elastin, alt sammen ting, der hjælper med at give et yngre, friskere og glattere udseende. Frugtsyre hjælper også med at øge hudens egen produktion af fugtbindende stoffer og modvirker udtørring.

Udover frugtsyren indeholder hibiscus antioxidanterne "anthocyanocider". Disse typer antioxidanter ikke bare beskytter mod frie radikaler, de har også sammentrækkende effekt på huden, der hjælper med at gøre porerne mindre, derudover er de anti-inflammatoriske, og kan berolige betændt hud og lindre eksem og psoriasis.

På grund af sit høje indhold af mucilage, som er planteslim, leverer hibiscus også godt med fugt til huden. Hibiscus’ høje indhold af planteslim er med til at forbedre hudens evne til at holde på fugt og forblive velhydreret, blød og smidig i længere tid end ellers, hvilket er en afgørende faktor for at bevare en smuk og ungdommelig teint. Mucilage har også en lindrende effekt på forbrændinger og sår.

MERE: Hibiscus - den røde matcha, der giver slanke lår og pænt hår

Rhassoul / Ghassoul

Rhassoul eller ghassoul er en fremragende lerart fra Atlasbjergene i Marokko, der er rig på magnesium, silika, kalium og calcium.
Leret er særligt effektivt, fordi det har en stærk negativ ladning, og har meget let ved at blive absorberet, det hjælper derfor med at fjerne toksiner, urenheder, tungmetaller, kemikalier, overskydende talg (hudolie), og efterlader huden blød og ren.

lermasken.jpg

Opskrift på urte-ler-maske

Ingredienser

Valgfrit:

maske.JPG
 

Fremgangsmåde

  1. Kom urterne i en varmesikker krukke, kande eller skål.

  2. Kog vandet og hæld det over urterne.

  3. Lad urteteen trække i 5-10 minutter og si urterne fra.

  4. Kom ½ dl urtete i en skål.

  5. Drys leret over teen.

  6. Lad leret falde til bunds, før du begynder at røre rundt.

  7. Tilsæt evt. lidt mere urtete, hvis masken virker for tør.

  8. Tilsæt evt. honning og æteriske olier og rør til masken er jævn.

  9. Masken kan holde sig 3-4 dage i køleskab.

  10. Resten af urteteen kan man drikke eller sætte på køl, hvor den kan holde sig i 2-3 dage.

Sådan kan du bruge masken

Tommelfingerreglen er at lade den virke i ca. 15 minutter, men man kan også, som jeg nævnte ovenfor, lige smøre den på inden badet som en ansigtsrens.

NB! Fugt læberne før du putter maske på dem.

Tip: Hvis man undlader at komme olie i sin maske, kan man bruge den i vådt hår som shampoo, da leret også er godt for hår og hovedbund. Husk at skyl grundigt bagefter, for den er lidt sværere at skylle ud end en almindelig shampoo.

Tip: Man kan også bruge masken som kropsvask. Fugt huden og massér masken ind i huden på kroppen.

Følsom hud:

Hvis du har følsom hud, så kom et par dråber olie i masken (fx olivenolie eller ferskenkerneolie), eller kom lidt olie i ansigtet inden du påfører masken.
Skyl masken af med vand inden den er helt tør.

Normal til fedtet hud:

Lad masken tørre helt inden du vasker den af – dvs. når den begynder at krakelere.
Lav evt. nogle grimasser før du vasker den af - det er en effektiv måde at fjerne døde hudceller på.

MERE: To hjemmelavede shampooer, der hjælper med at gøre håret sundt og stærkt