Hvid magi kalder jeg min nyeste ansigtsmaske og med god grund

In English 🇬🇧

Dette indlæg indeholder links til de produkter, som jeg selv bruger eller kan anbefale. Hvis du køber produkter gennem disse links, vil prisen være den samme for dig, og jeg vil modtage en lille provision, som hjælper med til at støtte denne blog. Du kan læse om min affiliatepolitik her.

hvidmaskeskaal.jpg

En af de mange fordele jeg har, ved at lave mine egne hudplejeprodukter er, at jeg altid har en masse forskellige ingredienser på lager, som jeg kan mikse, teste og lege med, når jeg får en idé, eller hvis min hud har et specielt behov.

Denne maske indeholder mine yndlingsolier sheasmør, kokosolie og kukuinøddeolie, som alle tre fugter i dybden uden at fedte, de plejer og beskytter huden, og hjælper med at genopbygge skader. 

Jeg har også kommet C-vitamin og B3-vitamin i (fordi jeg kan), og til at holde sammen på det hele, bruger jeg den fine hvide kaolin-ler.

Jeg har efterhånden også fundet ud af hvilke urter, der er særligt plejende og nærende, og at flere urter i samme opskrift giver en stor synergieffekt, for urter elsker at samarbejde.
Jeg tilsætter citrusolierne mandarin, bergamot, lime og appelsin til sidst og den duftblanding leverer et brus af velvære, samtidig med at olierne har hver deres hudplejende egenskaber. 

Jeg kalder masken for White Magic, for den overrasker mig hver gang, jeg har haft den på. Denne maske gør huden SIL-KE-BLØD, og giver en mere ensartet overflade. Men jeg skambruger den også af en anden årsag. Jeg bruger den tre-fire gange om ugen i øjeblikket, fordi jeg arbejder på at komme af med nogle gamle solskader. Min hud kvitterer nemlig nu, efter mange og lange dage på stranden i det meste af mine unge år, med pigmentpletter i panden og langs hårkanten ved tindingerne, og jeg kan se, at denne behandling lysner dem.

White Magic kan med fordel bruges af alle. Den er god til akne-hud, ældre hud og så er den vidunderlig, når man bare lige vil friske sin hud op og sparke lidt ny energi ind i den efter en hård uge, eller lang nat på dansegulvet.

Du finder opskrift på to udgaver af White Magic under beskrivelser af ingredienserne.

LIDT OM DE FANTASTISKE INGREDIENSER i white magic

Morgenfrue 

Morgenfrue er i urtekredse kendt som "hudens moder”. Den er en sikker og skånsom urt, der hjælper med at stramme huden op og tilføre fugt, og den er særligt populær blandt dem der slås med eksem, psoriasis og kløende eller tør hud fordi den kan hjælpe med at øge blodgennemstrømning og tilføre ilt, der styrker sårhelingsprocessen, og så kan den lindre kløe og smerter. (1)

Gyldenris

Gyldenris hedder på latin solidago som betyder ”at gøre hel”. Urten er det man kan kalde en opstrammer og hjælper med til at få det friskere og yngre look frem. Til dem der arbejder med at slå akne eller eksem ned er den eminent, da den også har antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaber. 

Morgenfrue og gyldenris er mine absolut foretrukne urter både som te, som omslag og i masker og cremer. Sammen er de meget fugtgivende og virkelig plejende. Man mærker og ser en klar effekt på huden ret hurtigt. De leverer fugt og cirkulation omgående, er min erfaring.

Echinacea

Echinacea er en urt de fleste kender fra helsekosten som et effektiv middel mod forkølelser og influenza, men echinacea er en af de planter, der tilsyneladende kan behandle hvad som helst. Den er også ret populær inden for naturlig skønhedspleje, og med god grund.

Den kan forebygge og behandle hudinflammationer som akne og hjælpe med at mindske synligheden af rynker. 

Echinacea er rig på tanniner (garvesyre) og disse molekyler har sammentrækkende effekt, som hjælper med at mindske porerne og gøre huden fastere og strammere (hvabehar).

Echinaceaekstrakt er i stand til at få kroppens celler til at fagocytere, som er en proces, hvor beskadigede celler, bakterier og andre mikroorganismer, der forårsager infektion, bliver slået ihjel. 

Dét der gør echinacea så stærkt et værn mod infektioner, er også det, der gør den til en stærk partner i kampen mod betændelsestilstande som akne i huden, og det der kan reducere irritationer og rødmen i huden. 

Kaolin-ler

Kaolin er en af de mildeste typer ler. Denne lette, hvide ler renser og fjerner urenheder uden at give irritationer, den er let peelende og stimulerende, og den kan også hjælpe med at fjerne den overskydende sebum, der er med til at give bumser.

Sheasmør

Sheasmør er superfood for huden. Sheasmør bliver udvundet fra de fedtrige kerner i sheatræets frugter og er naturligt rigt på A- og E—vitaminer. Sheasmør har en naturlig UV-beskyttelse, der svarer til ca. SPF 6, og tilfører huden de essentielle fedtsyrer og de næringsstoffer, der er nødvendige for kollagenproduktion.

Sheasmør kommer, som mange andre af de allermest næringsrige og hudplejende olier, fra Afrika – dér hvor solen brænder mest, og huden således trænger mest. I Afrika er olien længe blevet brugt som medicinsk behandling, til sårpleje og til at forbedre hud og hår. 

Også er produktion og salg af sheasmør med til at forbedre afrikanske kvinders økonomi. (2)

Kokosolie

Kokosolie er rig på laurinsyre, kendt for sine antivirale, antibakterielle og fungicide egenskaber. Kokosolie fugter også, og kan ligesom de andre olier jeg bruger, trænge dybt ned i huden og gøre sit arbejde dér.

Kukuinøddeolie

Kukuiolie stammer fra Hawaii, hvor man presser olien ud af kukuinødden. På Hawaii er den i mange blevet brugt til at behandle tør hud, solskoldninger, eksem og sågar psoriasis. Den har antivirale, anti-svamp og antibacterielle egenskaber, den indeholder nogle fantastiske omega-fedtsyrer (linolsyre, alfalinolensyre, oliesyre og palmitinsyre. 

Fx er linolsyre en essentiel ingrediens til ceramiderne i huden. Ceramider er en af hudens vigtigste fugtende elementer. Kroppen kan ikke selv producere denne fedtsyre – derfor skal den tilføres enten gennem føde eller gennem huden. (3)

C-vitamin

C-vitamin hjælper med at øge kroppens og hudens kollagen-produktion. Kollagen er det et meget vigtigt protein og hjælper bl.a. med at give vores hud styrke og elasticitet og erstatte de døde hudceller. Det styrker hudens egne reparationsprocesser, mindsker inflammationer og øger hudens modstandskraft overfor solens UV-stråler.

B3-vitamin

Niacinamid, også kendt som nikotinamid, er den aktive komponent i B3-vitaminet. Når man bruger B3-vitamin på huden, har niacinamid vist sig at kunne øge ceramidniveauet og frigive fedtsyrer i huden, og på den måde forhindre huden i at miste fugt samt stimulere mikrocirkulationen i de dybere hudlag dvs. i dermis (læderhuden).
B3 har også et stigende ry for at kunne at reducere akne, og mindske pigmentforandringer, det sidste ofte i samarbejde med andre dokumenterede hudlysnende virkestoffer som C-vitamin og glucosamin. B3-vitamin hører helt sikkert til på A-listen over gode hudplejeingredienser uanset hvilket særligt behov din hud måtte have.

Mandarinolie

Mandarinolie Virker styrkende og blødgørende, og modvirker blodsprængninger. Velegnet til tør, moden og sensitiv hud

Bergamotolie

Virker opfriskende, antiseptisk og rensende. Velegnet til uren og fedtet hud.

Limeolie

Virker antiseptisk og sammentrækkende. Velegnet til uren og fedtet hud.

Appelsinolie

Virker opfriskende, antiseptisk og stimulerer blodcirkulationen. Velegnet til fedtet og moden hud.

OPSKRIFT PÅ ANSIGTSMASKER MED URTER, VITAMINER OG LER

White magic 

- den store udgave

ingredienser

 • 25 g. eller 2 ½ dl urteblanding* af gyldenris, morgenfrue og echinacea.

 • 50 g. kaolinler

 • 1 g. aloe vera-pulver

 • 6 g. sheasmør

 • 6 g. kokosolie

 • 6 g. kukuiolie

 • 2 g. B3-vitamin

 • 2 g. C-vitamin

 • 20-25 dråber æteriske olier fx:

  • 7 dråber bergamotolie 

  • 6 dråber limeolie 

  • 5 dråber appelsinolie

  • 5 dråber mandarinolie

Sådan gør du

 1. Miks kaolin, aloe vera og vitaminerne sammen i en skål

 2. Smelt sheasmør og kokosolie

 3. Bland alle olierne og urteblandingen og hæld over ler-blandingen.

 4. Tilsæt 20-25 dråber æteriske olier

 5. Rør til blandingen er glat.

 6. Kan holde sig en uges tid i køleskab i beholder med låg.

Brug

 1. Brug ca. 2 spsk. til én ansigtsbehandling.

 2. Påfør på afrenset ansigt og hals.

 3. Lad virke i 10-25 minutter. 


White magic

- den KORTE udgave

ingredienser

 • 25 g. eller 2 ½ dl urteblanding* af gyldenris og morgenfrue.

 • 50 g. kaolinler

 • 9 g. sheasmør eller olivenolie

 • 9 g. kokosolie

 • 20-25 dråber æteriske olier valgfrit.

Sådan gør du

 1. Smelt sheasmør og kokosolie

 2. Bland olier og urteblanding og hæld over leret.

 3. Tilsæt evt. æteriske olier

 4. Rør til blandingen er glat.

 5. Kan holde sig en uges tid i køleskab i beholder med låg.

Brug

 1. Brug ca. 2 spsk. til én ansigtsbehandling.

 2. Påfør på afrenset ansigt og hals.

 3. Lad virke i 10-25 minutter. 


*) Urteblandingen

Ingredienser

 • 1 spsk. gyldenris 

 • 1 spsk. morgenfrue

 • 1 spsk. echinacea (valgfrit)

 • 6 dl vand (helst demineraliseret)

Sådan gør du

 1. Kom urterne i en tekande eller en anden varmesikker beholder.

 2. Kog vandet

 3. Hæld det kogende vand over urterne

 4. Lad trække i 5-10 min.

 5. Si urterne fra.