Lotionbars til sommerhuden med healende urter

English 🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links

tobarerurter.JPG

Hjemmelavede lotion bars er lette at lave og nemme at have med sig overalt. Denne opskrift er nok noget af det bedste, du kan give din tørstige sommerhud. Den er lavet af supersunde og beroligende ingredienser, og efterlader din hud silkeblød og lindret, for udover de plejende olier der er i, har jeg har tilsat nogle top nærende og hud-beroligende urter, der giver lotionbarerne et ekstra spark.

Slutproduktet er en virkelig god og naturlig lotion til din hud, der fugter og lindrer i dybden efter en dag pĂĄ stranden. Ja, jeg er fuld af superlativer, og det er fordi jeg ER begejstret over den plejende effekt, denne blanding har pĂĄ min aldrende hud.

Jeg har placeret en lotionbar på mit natbord, og gnider lidt på mine arme, ben, bryst og fødder før jeg lægger mig til at sove. På den måde udnytter jeg, at hudplejeprodukter er mest effektive om natten, fordi de trænger bedre ind, når man er i hvile, og samtidig kan de samarbejde med kroppens i øvrigt forhøjede reparationsproces-tilstand. Plus lavendel hjælper med at få ro på kroppen og fremme en bedre søvn.

Tørrede urter er billige og effektive, så jeg kan virkelig anbefale fast at have to til tre slags derhjemme. De kan bruges både i dine hjemmelavede hudplejeprodukter og som healende og lindrende teer.

hvordan man bruger lotion bars

En lotion bar er en fast creme ligesom en fast sæbe. Man påfører den ved at gnide baren frem og tilbage på huden, og herefter fordele med hænderne. Varmen i huden får baren til at smelte lidt, og det efterlader en flot belægning på huden.

Lidt om ingredienserne

Morgenfrue

calendula.jpeg

Morgenfrue hjælper med at genoprette huden efter dagens eksponeringer fra vejrelementerne, og urten hjælper med at regenerere, når huden har fået skader fra sol, sår eller irritation.

Med sine antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber fremmer morgenfruen hurtig healing og genopretning af huden. Det er ogsĂĄ grunden til, at urten bliver brugt som middel til at heale mange hudlidelser.

Morgenfruen kan med sine healende egenskaber fugte huden i dybden, pleje hudens væv, hele beskadiget hud og hjælpe med at genoprette hudens overflade, og give den glød og ensartethed.

Rosenblade

rosepedals.jpeg

Denne ikoniske blomst kan levere skønhedsunderværker til huden. Rosenblade indeholder naturlige olier og sukkerarter, der kan låse fugt inde i tørre hudceller og fremme en strålende, sund hud.

Rosenblade har særlige anti-inflammatoriske og antioxidante egenskaber. De er bla. rige på C-vitamin, som er en kraftig solbeskyttende antioxidant. C-vitaminer styrker hudens UV-forsvar, og hjælper med at styre de frie radikaler væk fra hudcellerne og de er gode til at give øjeblikkelig lindring til solbrændt hud.

Rosenbladene har ogsĂĄ en afslappende og beroligende virkning pĂĄ kroppen.

Lavendel

Lavendel er måske mest kendt for sine beroligende og stressnedsættende egenskaber, men lavendel er også den urt man kan rækker ud efter til at opnå smuk hud og til at lindre solforbrænding.

Lavendel hjælper med at øge kroppens kollagenproduktion og med at hele hudvæv. Den kan medvirke til at dulme den sviende og brændende fornemmelse i huden og reducere rødmen, og den antioxidante, smertelindrende og antiinflammatoriske egenskaber hjælper med at fremskynde healingsprocessen.

Kakaosmør

Kakaosmør har på grund af sit høje indhold af fedtsyrer en naturlig evne til at fugte og pleje huden og forbedre elasticiteten.

Kakaosmør lægger en beskyttende barriere, og kan genopfylde hudens fugtniveau. Kakaosmør bliver let absorberet uden at fedte, og hjælper med at opretholde hudens elasticitet og ensartethed.

Kakaosmør er også rig på naturlige plantenæringsstoffer. Disse stoffer kan forbedre blodgennemstrømningen i huden, forsinke aldring af huden og beskytter mod skader fra solens UV-stråler.

Olivenolie

Der findes fem særlige indholdsstoffer i olivenolie, som sammen og hver for sig styrker hudens modstandskraft over for skader og ældning.

1. Squalane. Olivenolie indeholder squalane, også kendt som "Naturens ansigtsløft". Squalane er med til at holde huden, sund, tyk, glansfuld og modstandsdygtighed over for inflammatoriske tilstande. Squalane og olivenolie tilsat i kropsolier og cremer giver en mere silkeagtig følelse, blødgør og forbedrer vævets optagelse af næringsstoffer.

2. Carotenoider. Olivenolie er rig på carotenoider. Cartenoider findes i alle grønne plantedele, hvor de er i stand til at omdanne overskydende lysenergi til varme. Uden carotenoider ville planter hurtigt blive dræbt af sollyset. Forskningen har vist, at menneskekroppen udvikler en resistens over for de skadelige stråler fra solen på grund af carotenoider.

3. E-vitamin. Olivenolie har et særligt højt indhold af E-vitamin, som er en antioxidantersuperstjerne. Dette fedtopløselige vitamin beskytter cellemembraner mod oxidative skader, forhindrer kollagen i at blive ødelagt, og har desuden kraftig synergieffekt med C-vitamin.

4. Polyfenoler. Undersøgelser har vist at polyfenoler påført huden beskytter mod UV-stråling, og forbedrer hudens cellefornyelsesproces.

5. Oleocanthal. Olivenolie beroliger irriteret og betændt hud, og afhjælper eksem, skæl og psoriasis gennem stoffet oleocanthal - dette kemiske stof hæmmer enzymet cyclooxygenase, som forårsager betændelse i huden og kroppen.

lotionbaringr.jpg

Opskrift pĂĄ lotionbars

Lotionsbars er generelt er meget hurtige at lave, men i denne opskrift skal urterne trække i nogle timer i olien, og det koster ekstra tid, som man lige skal indregne.

Til ca. 6 lotionbars

UDSTYR

stilllotionbargrydetop.jpeg

Ingredienser

Andre urter, der vil kunne bruges til sommerformålet er mælkebøtte, vejbred og gyldenris.

FremgangsmĂĄde

 1. Kom morgenfrue, roser, lavendel, kakaosmør og kokosolie i gryden.

 2. Smelt olierne over medium varme.

 3. Hold temperaturen på omkring 75°C i 1-2 timer (eller 4-8 timer, hvis du har tid).

 4. Du kan slukke for varmen, når du temperaturen er kommet op på de 75°C, og tænde og slukke for varmen i 20-30 minutters intervaller. Olien skal bare være flydende hele tiden.

 5. Vigtigt! Olie bliver meget hurtig meget varm, så bliv ved komfuret mens du varmer olien op. Alternativt kan man lade urterne trække i ovnen – læs fremgangsmåde nedenfor.

 6. Når urteolieblandingen er klar, hældes den gennem en gelepose eller et andet tyndt klæde, over en kande eller skål.

 7. Lad olieblandingen dryppe helt af.

 8. Vrid til sidst stoffet godt.

 9. Hæld olie tilbage i den rengjorte gryde.

 10. Tilsæt bivoks.

 11. Varm over medium varme, indtil bivoksen er fuldstændig smeltet.

 12. Tilsæt olivenolie og eventuelle æteriske olier.

 13. Hæld i forme.

 14. Lad barerne afkøle og hærde - dette tager omkring en halv times tid eller mere afhængigt af temperaturen i dit hjem. For at fremskynde hærdningsprocessen kan man stille barerne i køleskabet.

 15. Du kan opbevare dem i en en plastikpose.

Tip 1:

Hvis du bruger silikoneforme, så stil dem på en stor tallerken eller et spækbræt før du kommer de smeltede olier i, det gør dem nemmere at transportere.

Tip 2 Ovnmetoden:

Hvis du foretrækker at lade urterne passe sig selv mens de smelter, kan du bruge en ovn til formålet.

 1. Placer urter, kokosolie og kakaosmør i en ovnfast glasfad.

 2. Opvarm ovnen til 120 ° C, og sluk ovnen når temperaturen er nået.

 3. Lad urter og olie trække i den varme ovn i 3-4 timer.

 4. Hvis kakaosmørret begynder at hærde undervejs, så genopvarm ovnen til 120 ° C.