En skøn rumduft-spray er forbavsende let og billig selv at lave

English 🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links

roomspray.jpeg

Jeg købte en luftspray til badeværelset forleden, fordi jeg havde brug for det, og fordi flasken i butikken så cool og naturlig ud. Jeg kan lide en behagelig lugt i mit badeværelse (læs: på toilettet), men jeg foretrækker en naturlig duft fremfor en syntetisk - og jeg vil helst mininere mængden af hormonforstyrrende og giftige stoffer i mine omgivelser.
Den rumspray jeg havde købt, havde en kunstig lugt, der fik næserynkerne på ekstra arbejde, så det fik mig motiveret til at lave min egen room spray. Det viser sig, at luftfriskere ikke kun er lette at lave, de er også billige i det lange løb, og man kan skabe lige den duft som man bedst selv kan lide.

Olie- og vandproblematikken

Når man vil lave en spray med essentielle olier, er man nødt til at finde nogle ingredienser, der kan binde olierne med vandet, for ellers vil olierne bare lægge sig oppe på toppen af vandet, og det bliver noget vandpjask og ikke nogen særlig lækker duft i længden - man vil bare sprøjte lidt fersk vand ud i rummet i stedet.

Løsningen er dog enkel, for man kan bruge en naturlig emulgator til at binde vandet og de æteriske olier, så de bliver til en velduftende blanding.

De naturlige emulgatorer jeg bruger:

Disse emulgatorer fungerer også som konserveringsmidler.

Jeg foretrækker salt-løsningen til min room spray, for det er billigt, nemt og effektivt, og det tilfører ikke en ekstra duft til de allerede vidunderligt velduftende æteriske olieblandinger, jeg har lavet.

Min opskrift er baseret på 50 ml glasflasker til æteriske olier med sprayelement. Du kan også bruge en 100 ml flaske og bare fordoble mængderne i opskriften.

Opskrift på hjemmelavet duftspray

Udstyr:

Ingredienser:

Sådan gør du:

  1. Start med at komme 1 tsk salt i sprayflasken - brug evt. en lille tragt her.

  2. Tilsæt 15-20 dråber æteriske olier.

  3. Ryst flasken for at blande olier og salt.

  4. Fyld resten af ​​flasken op med vand. Jeg fylder vand i til lige der, hvor flasken begynder at krumme. På den måde er der masser af plads til spraydelen.

  5. Skru sprayen på og ryst indholdet godt sammen.

  6. Tør flasken af og kom evt en label på.

  7. Ryst flasken før hver brug.

  8. Du kan bruge din nye rumspray med det samme, men giv den en dag eller to så duften kan sætte sig og blive stærkere.

Bemærk:

Sørg for, at saltet er helt opløst før første brug; ellers kan det blokere det lille rør.

Husk:

Tilsæt altid vandet som sidste ingrediens. På den måde blandes olierne bedre med vandet, og man undgår at komme for meget vand i.

Dette er den olieblanding, jeg foretrækker:

Bund-noter

Mellem-noter

Top-noter

Her er nogle andre velduftende æteriske olieblandinger til luftspray:

6 Bergamot + 6 Lavendel + 3 Patchouli

6 Pebermynte + 6 Lime + 4 Spearmint (Krusemynte)

6 Citron + 6 Appelsin + 5 Grape + 3 Lime