Opskrift på urteinfusion til hjemmelavede hudprodukter

English 🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links

oileinfusion.jpg

Olier infusioneret med urter er en vidunderlig måde at få adgang til alle de gode egenskaber i urterne i sin hudpleje, og en hurtig måde trække næringsstofferne ud af urterne på er ved at bruge alkohol som mellemstof.

Alkoholen trækker nogle af planternes helbredende stoffer ud, og gør det lettere at få ind i olien. Selvom olierne og urterne kun kommer i kontakt i kort tid, er kvaliteten af det endelige produkt fantastisk. Alkoholmetoden gør også olien meget langtidsholdbar.

Man bør kun bruge TØRREDE urter til denne teknik.

hvordan man kan bruge urte—infusioner

Den færdige olie kan man bruge i sine hjemmelavede bade- og hudplejeprodukter og massageolier, salver, læbebalsam, ansigtssera, hårkure, lotionbars, body butter, sæber og meget mere!

Hvilke olier er gode at bruge til urte-infusioner

Olier som MCT-kokosolie og olivenolie er populære og kloge valg, fordi de har lang holdbarhed, og er velegnede til mange produkter. Men der er mange andre olier, man kan bruge. Jeg er selv ret glad for at bruge kukui- og ferskenkerneolie.

Hvilke urter er velegnede til urteinfusion

I denne opskrift bruger jeg tørrede roseblade og hibiscusblomster, men der er et utal af urter (og endda harpikser), som man kan komme i sin olie, afhængigt af behov. Jeg foreslår, at man så vidt muligt bruger økoligiske urter for at sikre, at der ikke kommer syntetiske kemikalier i dine kreationer. Jeg anbefaler også fotrinsvis at bruge tørrede urter især i denne opskrift. Hvis man gerne vil bruge friske urter, skal man tørre dem først i 12 timer for at fjerne fugt (fordi vand vil få olie til at blive harsk hurtigt) - skær urterne dem i små stykker og stød med en morter og en pistil, før du tilsætter det til din infusionsbeholder.

Her er nogle af de mest anvendte urter:

Om urterne i denne opskrift

Jeg elsker at bruge hibiscus og rosenblade i hjemmelavede hudplejeprodukter som ansigtsmasker og olieinfusioner på grund af deres unikke egenskaber. Begge blomster har også forførende smukke farver, når du ekstraherer dem i vand og alkohol, men som du vil bemærke kan olierne desværre ikke trække de smukke farver med ind i færdige produkt.

Hibiscus

Hibiscus har en lang række helende egenskaber, både når man bruger den på huden, eller når man indtager den som hibiscuste.

Her er 6 skønne ting som hibiscus gør for din hud:

hibiscus.jpeg

1. Den understøtter kroppens egen kollagenproduktion. Takket være dens høje indhold af C-vitamin booster hibiscus kroppens naturlige kollagenproduktion.

2. Urten kan hjælpe med at bremse nedbrydningen af kollagen. Hibiscus indeholder en antioxidant der hedder myricetin. Dette stof undertrykker enzymet kollagenase, der eller angriber og nedbryder kollagen. Kroppens kollagenaseaktivitet stiger naturligt, når vi bliver ældre, hvilket får huden til at miste sin fasthed og struktur.

Myricetin i hibiscus hjælper med at bremse kollagennedbrydning og således holde huden stærk og fast.

3. Kan hjælpe med at forhindre nedbrydning af elastin. Elastin er et meget elastisk protein, der findes i huden og i bindevævet, som arbejder for at holde huden stram og spændt.

Enzymet elastase nedbryder elastin, og dette enzym får vi også mere af med alderen, hvilket resulterer i slaske-hud. Hibiscus hjælper imidlertid med at mindske elastase-aktiviteten, og hjælper således med at bekæmpe rynker.

4. Hibiscus kan hjælpe med at lindre inflammationer indefra. Hibiscus er rig på antioxidanter, herunder beta-karoten og som nævnt C-vitamin. Urten indeholder desuden det antioxidative og antiinflammatoriske plantepigment anthocyanin, hvilket er det der giver planten sin røde farve.

Disse antioxidanter hjælper med at mindske den oxidative stress, der bidrager til aldrende hud og den inflammation, der følger med.

5. Hibiscus er en naturlig kilde til AHA frugtsyrer. AHA’er eksfolierer huden. AHA'er fjerner døde hudceller og fremmer dannelse af nye hudceller. AHA'ernes eksfolierende egenskaber hjælper med at reducere alderspletter og med at fremme en friskere og glattere hud.

Urten indeholder desuden æblesyre og citronsyre, som også forsigtigt eksfolierer og lysner huden.

6. Hibiscus kan fremme sårheling. Effektiv sårheling er vigtigt for en sund hud, da det forhindrer infektioner og andre komplikationer, der kan forårsage ar-dannelse. Hibiscusekstrakt kan øge produktionen af fibronectin, et protein, der hjælper kanterne på et sår med at lukke, stimulere andre dele af sårhelingsprocessen, herunder fugt og regenerering.

rosepedals.jpeg

Rosenblade

Denne ikoniske blomst kan levere skønhedsunderværker til huden. Rosenblade indeholder naturlige olier og sukkerarter, der kan låse fugt inde i tørre hudceller og fremme en strålende, sund hud.

Rosenblade har særlige anti-inflammatoriske og antioxidante egenskaber. De er bla. rige på C-vitamin, som er en kraftig solbeskyttende antioxidant.

C-vitaminer styrker hudens UV-forsvar, og hjælper med at styre de frie radikaler væk fra hudcellerne og de er gode til at give øjeblikkelig lindring til solbrændt hud.

Rosenbladene har også en afslappende og beroligende virkning på kroppen.


Opskrift på urteinfusion - alkoholintermediærmetoden

forside.jpg

Bemærk, at denne olie IKKE er egnet til at spise. Selvom det meste af alkoholen fordamper under processen, vil der stadig være en detekterbar og ubehagelig smag.

Udstyr

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Afvej ca. 28 g. tørrede økologiske urter.

  2. Brug en blender eller minihakker til at male urterne til groft pulver.

  3. Kom de malede urter i en ren krukke med tætsiddende låg.

  4. Hæld alkoholen over urterne.

  5. Sæt låg på, og fordel alkoholen ind i urterne ved at ryste krukken indtil konsistensen er som fugtigt strandsand.

  6. Lad urterne trække i alkoholen i mindst 24 timer.

  7. Kom herefter urteblandingen i en stående blender.

  8. Tilsæt ca. 4-5 dl planteolie.

  9. Blend, indtil blenderbeholderen er varm at røre ved - ca. 5 minutter (advarsel: det er ikke super sundt for blenderen)

  10. Placer et gelestativ med pose eller en si med ostelærred/stofble over en varmesikker glasskål eller -kande.

  11. Hæld urte-olie-blandingen gennem den forede si og brug til sidst hænderne til at presse så meget af olien som muligt ud af urter.

  12. Hæld olien på tørre, rene og mørke glasflasker med låg.

  13. Kom label på, og opbevar et køligt, mørkt sted - olien kan holde sig i godt et år, hvis man opbevarer den på et køligt, mørkt og tørt sted.