Mine 19 vigtigste skønhedsværktøjer som jeg har brugt i årevis - og som virker

In English 🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links. Du kan læse om min affiliatepolitik her

Der findes så mange fantastiske beauty-værktøjer derude, at det kan være overvældende at beslutte, hvad der er værd at investere i, og hvad der ikke er. 

Her er nogle af mine foretrukne.

Det er ting, jeg har brugt i årevis, er dét jeg synes fungerer effektivt, som jeg vitterligt får brugt, og elsker at bruge. Jeg undgår så vidt muligt plastik og engangs-artikler. 

Størstedelen af mine yndlingsværktøjer er miljøvenlige, genanvendelige og bæredygtige. Desuden er flere af dem mere livsstil end egentlige produkter, så man kan have nogenlunde god samvittighed ved at indlemme dem i sin skønhedsrutine. 

1. Hårbånd

Hårbånd til at holde de lange lokker væk fra arbejdsområdet. Jeg foretrækker et med velcrolukning, så man ikke behøver at trække det ned over hovedet og op igen. 

2. Hårbørste

Når jeg er færdig med min hudplejerutine, børster jeg blidt håret med denne bambus hårbørste. Dens blide vildsvinebørster kombineret med forstærkede joniske børstehår, beskytter de naturlige olier i håret, forebygger statisk elektricitet, og giver håret en glat, blank finish.

3. Grøntsagsjuice

Hver aften drikker jeg et glas friskpresset grøntsagsjuice, inden jeg indtager min aftensmad. Min daglige juice giver kroppen et koncentreret skud af vitaminer, antioxidanter, mineraler og gode olier.

Juicen er med til at bedre min iltoptagelse, og så er den super antiiflammatisk.

Hvorfor ikke bare spise alle de grøntsager? Tænker du måske. 

  • For det første fordi, at det er ret mange grøntsager, der kommer i en juice - mere end man kan eller vil spise på én gang.

  • For det andet fordi, at det er i saften, at næringen gemmer sig, og 

  • for det tredje fordi jeg kan tilsætte alle mine helsepulvere (spirulina, collagen etc.) og på den måde maksimere næringsindholdet på en smagfuld måde.

Det vi spiser og drikker, gør en kæmpe forskel for hudens udseende, glød og spændstighed. Derudover giver sådan en daglig juice energien et ordentligt boost.

Jeg tilsætter også kombucha (mælkesyrebakterier) og som nævnt kollagen i min juice for ekstra boost til hud, tarme, knogler og led.

En typisk juice indeholder følgende:

(Til 2 personer - alt er økologisk)

Vask og kom følgende ingredienser i blenderen:

Kom alle ingredienserne i blenderen og blend på højeste hastighed i 15-30 sek.

4. Ansigtsmaske

Jeg laver mine egne ansigtsmasker. 

Jeg bruger hovedsaglig ler, honning, kakao, urte-teer, vitaminpulvere, kværnede havregryn, agurk og krydderier.

Mine ansigstmasker har til formål at rense, genstarte cirkulation, tilføre næring fugte og stramme op.

  • Opskrift på min honningmaske for fugt, enzymer og cirkulation.

  • Genopladende og dybderensende maske med ler, hibiscus og krydderier.

  • Havremaske, der efterlader huden fugtet, lækkert opstrammet og med et sundere look.

5. Pensel

Jeg påfører mine ansigtsmasker med en flad malerpensel med stiv børste. Den er billig og mere effektiv end en fancy kosmetikpensel, er min erfaring. Man kan købe den i både Røverkøb og Søstrene Grene.

6. Makeup-spejl

Et spejl med lys i er enhver selfiedronnings kæreste eje. Ingen grimme skygger i det gamle fjæs tak - bare lidt lækkert blødt lys, på en grå dag, så er mama glad.

7. Vand

Rent og nok vand indenbords hver dag er et af de vigtigste skønhedsredskaber. 

Menneskekroppen består af ca. 60-70% vand og ca. 46% af det vand er inde i vores celler - herunder vores hudceller.

Vand bedrer hudens elasticitet, og medvirker til en flottere og sundere glød, for vand fører næringsstoffer og ilt til cellerne, og fjerner toksiner og andet affald fra (hud-)cellerne og fra vores krop.

Desværre er medicinrester, pesticider og nitrat i vores danske drikkevand en realitet. Derfor bruger jeg et TVÜ-testet carbonit-filter til mit drikkevand for højeste filtreringsevne og optimal vandkvalitet. Jeg har købt denne Carbonit Vario vandrenser, til montering under vasken.

Jeg har også købt mig en Dafi glaskande med kulfilter. Kulfilteret optager de fleste skidt-stoffer, inklusive PFAS,efter ca, 20 minutter.

8. Save My Face - pude

Når man sover på siden nat efter nat i årevis, fører det uvægerligt til lodrette rynker i ansigtet og mellem brysterne. Man kan forebygge dette helt gratis ved at sove på ryggen, men det er lidt svært at kontrollere under søvnens vilje. 

Jeg er en "side-ligger", så har derfor anskaffet mig en ”Save My Face”–pude, der både hjælper med at hindre de lodrette rynker, og letter ømhed og smerter i nakke, skuldre og ryg, og måske kan den også forbedre den vejrtrækningen.

MERE: Sov bedre - 7 tips til en bedre søvn

9. Kollagen-tilskud

Hver dag tager jeg et skud, at mit hvide pulver. For det er da virkelig en ting, der markant har rykket noget for mig. 

Selvom det gør stor gavn for huden, så er det også et produkt, der styrker knogler, led og bindevæv. Jeg kan tydeligt mærke det på min smidighed og muskelstyrke.

Kollagen er det protein, der er allermest af i menneskekroppen. Det findes i muskler, knogler, hud, blodkar, fordøjelsessystem og sener.

Det hjælper med at give vores hud styrke og elasticitet og erstatte de døde hudceller. I vores led og sener er kollagen basalt set den "lim", som hjælper med at holde kroppen sammen.

Jeg bruger Green Goddess Marine Collagen eller Vital Proteins Marine Collagen

MERE: Kollagen - hemmeligheden bag den spændstige hud og den smidige krop

10. Face Yoga

Jeg er blevet stor fan af de facegym de senere år. Jeg har været på kursus, har købt online-kurser og købt bøger. Jeg kan se at det gør en forskel, men det er desværre også lidt svært for mig at få en daglig rutine op at køre med alle mulige forskellige øvelser - og face gym skal helst gøres ret jævnligt for at have en effekt. 

Jeg har derfor lavet et kompromis-program. Jeg kører de samme syv øvelser igennem hver morgen mens jeg alligevel er på badeværelset. 
Du kan se min face yoga rutine på instagram.

11. Minikøleskab

Minikøleskab til produkter, gua sha og ansigtsrullen

Køleskabet hjælper med at holde produkterne friske, plus de afkølede produkter kan øge deres effektivitet, reducere rødme, knopper og hævelser. Især en kølig øjencreme er skøn at få på huden. 

Dette køleskab har en indbygget hylde til sheet-masker - hvis det skulle være. Har man fået sig en solskoldning, er lidt afkølet aloe gel på huden så vidunderligt lindrende.

12. Vaskeklud

Jeg bruger vaskeklude og aldrig vatrondeller eller Klenex. 

13. Håndklæder

Små tynde håndklæder i stedet for papirhåndklæder.

14. Sugekop

Cupping er en effektiv metode til at stramme bindevæv, fjerne ophobede affaldsprodukter og forbedre blodcirkulationen. 
Efter et par dages behandling starter dannelse af nye hudceller og opstramning og markering af huden. Sugekoppen er med til at give mere glød i huden og en mere synlig stram og frisk hud. Sugekoppen på billedet er til ansigt og hals har en størrelse på 1,5 cm. i diameter, Jeg har også en på 3,5 cm til behandling af appelsinhud på lårbasserne.

15. Spa-handsker

Jeg giver nogle gange om aftenen de hårdtarbejdende lapper lidt peeling med Rump Lifter, pakker dem derefter pakker godt ind i en overdosis olier, serum og en fed natcreme. Herefter stikker jeg dem i handskerne, som jeg beholder på natten over.

16. Gua Sha

Gua Sha af nefrit-jade bruger jeg til at øge mikrocirkulationen i huden så den får lidt mere kulør, ilt og næringsstoffer, og hjælper den til at kunne hydrere sig selv. Ansigtsbehandlingen forbedrer også hudens og vævets sundhed, løfter, toner og hjælper med at gøre det hele mere fast, huden tykkere og mere ensartet, som alt i alt bidrager til at give et mere ungdommeligt og sundt udseende.

17. Jaderulle

Jaderullen bruger jeg om aftenen, når jeg alligevel bare ligger på sofaen.

Den kølige rulle kan dulme nervespidserne, lindre, drænere og indsluse de aktive virkestoffer fra hudplejeprodukter og sætte gang i mikrocirkulationen.

18. Ansigtsbørste

Jeg bruger en ansigtsbørste med naturlige hår til at eksfoliere ansigtet med om aftenen. Den er til normal hud og ikke får hård, men heller ikke silkeblød. Jeg bruger den 2-3 gange om ugen.
Den sætter gang i blodcirkulationen, så jeg får frisk blod til hudoverfladen og så hjælper den med at komme af med de døde hudceller.

19. HAROCARE-produkter

Jeg vil have top pleje til min hud - Ikke kun vitaminer og urter, men også genopbyggende peptider, dybt fugtende hyaluronsyre, blidt peelende frugtsyre og beskyttende ceramider og antioxidanter.  Plus skønne dufte fra naturlige essentielle olier og de allerbedste økologiske olier.

Derfor har jeg lavet min egen hudplejeserie.


Klik på iconet nederst på videoen for undertekster ↓