Lav din egen firecider

🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links.

juicee.jpeg

Nogen kan lide det stærkt, andre bliver en kende overraskede (som du kan se i slutningen af videoen…)

Denne stærke, søde, velsmagende og eddikeagtige opstrammer er et populært naturlægemiddel, fordi de heftige krydderurter i æblecidereddike-lagen virkelig en meget kraftfuld, let beroligende og antiinflammatorisk drik.

At nappe et shot firecider er en nem og effektiv måde at stimulere sin fordøjelse og støtte kroppens naturlige helingsprocesser på. Og så får den hurtigt varmen tilbage i kroppen på kolde dage.

Hvad er firecider

Fire Cider er en drik lavet på citroner, ingefær, hvidløg, løg, peberrod, gurkemeje og chilier, der har trukket i æblecidereddike i fire til seks uger eller mere.

MERE: Probiotika: fordele, fermentering og kosttilskud

opskrift på firecider

Det er med firecider som med frikadeller, ethvert hjem har sin egen udgave, og ingredienserne kan skifte fra år til år afhængigt af, hvornår man brygger den, og hvad man har i viktualierummet.

Standardingredienser er dog æblecidereddike, hvidløg, løg, ingefær, peberrod og chilier, men man kan smide masser af andre urter i også.

Udstyr

2 liters glas krukke

Ingredienser:

  • 4 cm frisk økologisk ingefær (riv)

  • 1/3 dl økologisk peberrodsrodpulver eller frisk revet

  • 1 mellem økologisk løg, hakket

  • 8 fed hvidløg, knust eller hakket

  • Citronskal og saft fra 1 økologisk citron

  • 2 spsk. af tørrede rosmarin

  • 1 spsk. økologisk gurkemejepulver - eller frisk revet

  • 1 spsk. tørret økologisk chili

  • 1/4 tsk. økologisk cayenne

  • Økologisk æblecidereddike

  • 1/2 dl rå honning eller efter smag

Fremgangsmåde

  1. Klargør rødder, frugter og urter og placér dem i en krukke med patentlukning.

  2. Hæld æblecidereddike i indtil alle ingredienserne er dækkede og eddiken når ca. toppen af krukken.

  3. Omryst godt.

  4. Opbevar på et mørkt, køligt sted (køleskab) i en måneds tid og husk at ryste hver dag.

  5. Brug et stykke ostelærred eller andet tyndt stof til at si urterne fra eddiken efter en måned.

  6. Tilsæt honningen og rør eller ryst, indtil den er indarbejdet.

  7. Smag din cider til og tilsæt evt. mere honning, indtil du når den ønskede sødme.

andre gode urter man kan bruge

Disse økologiske urter og krydderier er også skønne at tilføje til sin fire cider:

Timian, hyben , stjerneanis, schisandrapulver, persille, oregano, peberkorn, hele chilier, jalapenos, appelsiner, grapefrugter, limefrugter.


Flere fermenteringsopskrifter: