Opskrift på hjemmelavet ketchup | Fermenteret

English 🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Jeg havde en del tomater liggende, som jeg gerne ville bruge inden de blev dårlige, så hvorfor ikke lave noget tomatketchup, tænkte jeg.

Jeg søgte, fandt denne fermenteringsopskrift, og kastede mig dermed over min første hjemmelavede ketchup.

Det viste sig at være en af de nemmeste fermenteringsopskrifter, jeg endnu har lavet, og både husbond og jeg var overraskede over smagen. Konsistensen er ikke så fast som konventionel ketchup, men til gengæld er den meget mere velsmagende og virkelig lækker på kartofler, æg, ost og fjerkræ.

Ja, vi hælder den på det meste.

Opskrift på fermenteret tomatketchup

Udstyr:

Ingredienser til tomatketchup
  1. Skyl tomaterne og skær dem i halve.

  2. Pil hvidløget.

  3. Vej alle ingredienser og kom dem i blender eller foodprocessor sammen med tomater og hvidløg.

  4. Blend på høj indtil ketchuppen er jævn.

  5. Hæld tomatketchuppen i patentglasset.

  6. Luk det og stil det til at fermentere et skyggefuldt sted i 5 til 10 dage. Ideelt set ved en temperatur på mellem 18 og 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere.

  7. Glasset skal åbnes hver dag for at frigive det kuldioxidtryk, som fermenteringsprocessen danner.

  8. Smag på ketchuppen efter 5 dage eller før, afhængigt af temperaturen. Mangler tomatketchuppen lidt syrlighed i smagen, så lad den fermentere videre. Smag på den løbende indtil den 10. dag, hvor den bør være klar.

  9. Opbevar herefter ketchuppen på køl.

Note:

Ketchuppen vil ændre konsistens i løbet af nogle dage. Først er den vandet og luftig, men efterhånden får den en mere fast og ketchupagtig konsistens.

Den smager rigtig godt til kartofler, fjerkræ og æg.

Hjemmelavet tomatketchup

Flere fermenteringsopskrifter: