Kornfrit og glutenfrit rugbrød

In English 🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links

breadd.png

Dette brød er blevet mit nye yndlings.

Jeg foretrækker en kost uden korn, men savner en ostehørmer på et godt stykke brød engang imellem. Så jeg har researchet, og fundet ud af, at de meltyper jeg bruger i denne opskrift, faktisk ikke stammer fra korn. Jah!

Brødet minder om rugbrød, har en let sødlig smag og en skøn krumme. Selv min britiske mand, der ellers sværger til det parpirhvide toastbrød, kan ikke holde nallerne fra mit brød.

Opskrift på Glutenfrit “rugbrød"

Vigtigt: For at undgå at brødet bliver tungt og klægt er loppefrøskaller en essentiel ingrediens i det glutenfri bagværk.
Gluten er det, der normalt giver en dej elasticitet og luft. I glutenfri bagning supplerer man med loppefrøskaller, for at få lidt af den effekt.
Udblødt i vand bliver loppefrøskallerne geleagtige, og det er den effekt, der er med til at løfte dejen.

Derudover bruger jeg piskede æggehvider, til at give dejen ekstra løft og luft.

udstyr

Ingredienser (foretræk økologisk):

melblanding:

Lav først en melblanding som kan bruges til ca. 3 brød:

hamp.jpg

Bland alle mel-ingredienserne godt sammen og hæld i en lukket beholder.
Jeg bruger en stor glaskrukke med patentlukning.

Til ét brød:

bid.jpeg
  • 7 ½ dl (360 g.) melblanding (se ovenfor)

  • 1 tsk. salt

  • 2 ¼ tsk. bagepulver (opdelt)

  • 2 ½ spsk. (15 g.) loppefrøskaller

  • 2 ½ dl (235 g.) fingervarmt vand

  • 2 ½ dl (225 g.) kokosmælk (fuldfed)

  • 2 æg (delte)

Sådan gør du

  1. Indtil ovnen på 175 grader.

  2. Smør en brødform (jeg bruger kokosolie).

  3. Kom loppefrøskallerne i en skål, hæld vandet over dem og rør loppeblandingen let sammen.

  4. Bland mel, salt og 2 tsk. bagepulver

  5. Del æggene i blommer og hvider.

  6. Pisk hviderne stive sammen med ¼ tsk. bagepulver.

  7. Kom æggeblommerne, kokosmælk og loppefrøskallerne i melblandingen.

  8. Pisk i et par minutter til dejen er jævn.

  9. Tilsæt hviderne og vend dem forsigtigt i dejen indtil de er helt indarbejdede.

  10. Hæld dejen i bageformen.

  11. Bag i 75 minutter, eller indtil brødet er mørkebrunt og når du stikker en strikkepind ned i midten af brødet og den kommer op helt ren.

  12. Tag brødet ud af ovnen og afkøl i en 20 minutters tid.

  13. Skær brødet forsigtig.

  14. Opbevares i en lukket beholder eller i bageformen dækket med plast eller bivoks i køleskab eller ved stuetemperatur.

 

Andre har også læst