Alt om smudging

English 🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links

palosmoke.JPG

HVAD ER SMUDGING – ELLER HVAD VIL DET SIGE AT SPREDE RØGELSE?

Nu er blevet det tid til at tage katten på skødet, tænde op i røgpindene og komme i det mystiske humør…

Smudging er som nævnt det engelske udtryk for en traditionel åndelig ceremoni, hvor man bruger røgen fra hellige planter som fx palo santo og salvie til at uddrive negativ energi og genoprette balancen hos en person, en gruppe, et område eller alle tre ting. Ceremonien er meget enkel og meget styrkende, og man behøver ikke noget dyrt udstyr for at komme i gang med det. 

Man kan sige sine hensigter ind i røgen, samtidig med at man vifter røgen forsigtig i opadgående bevægelse ved hjælp af en fuglefjer eller bare sin hånd.

MERE: Hvordan man renser hjem, krop og ånd med Palo Santo

HVORDAN MAN SMUDGER – RITUALET

1. Åbn en dør eller et vindue, da den uønskede energi, man forsøger at fjerne, skal have en vej ud. Lad døren eller vinduet være åbent i en times tid efter at rum / bolig er renset.Eksempler på uønsket energi: Energien efter en voldsom fest, et krisemøde på arbejdspladsen, et skænderi, sygdom etc.

Flere sunde artikler:

2. Værktøjerne: Husk, at du leger med ild, så det er en fordel at have lidt redskaber, der kan beskytte fingre og tøj. De professionelle typer bruger abeloneskal til at holde salvien i, men når man smudger med palo santopinde, synes jeg ikke, at det er nødvendigt. 

Du kan også bruge en fuglefjer til vifte og sprede røgen rundt i rummet med. Fjer siges at hjælpe med at fjerne mere genstridig energi fra kroppen og energifelterne.

Jeg har til gode at udføre med fjer og abeloneskal, og når man smudger med palo santo fungerer det fint uden rekvisitter.

3. Dresscode: Overvej den sorte garderobe, da du jo vifter med røg fra glødende urter meget tæt på kroppen.

Spirituelt set bærer shamaner sort, når de udfører riter, ritualer, ceremonier, rensning af boliger, uddrivelser eller healinger, for at forblive usynlige overfor ånden / entiteten og for at forhindre at noget kan klæbe til den åndelige udøver.

Fra et mere psykologisk synspunkt giver det at bære sort følelsen af ro, at være i kontrol, beskyttet og at have jordforbindelsen - præcis den måde man gerne vil have det på, når man er i færd med at fordrive et og andet uvæsen.

4. Tænd pinden: Jeg bruger et stearinlys, fordi en lighter bliver for varm og en tændstik er for kort til formålet. Hold på palo santo-pinden så langt fra den brændende ende som muligt. Hæld den i en 45 graders vinkel, tænd den, lad den brænde i ca. 10 sekunder, og pust så forsigtigt flammen ud. Nu skulle der gerne være en god orange glød i den tændte ende.

5. Vift og gå: Gå langsomt igennem rummet, mens du vifter røgen rundt i rummet.

Skub røgen ind alle steder i boligen. Når du passerer en åben dør eller et vindue, kan du skubbe røgen udenfor og sende de negative energier med den.

Glem ikke dørkarme og vinduesrammer - der kan godt sidde lidt gammelt og kedeligt energi der, der trænger til at blive røget ud.

Hvis gløden på din pind begynder at falme, kan du puste forsigtigt på den eller give den lidt ild igen. 

6. At fjerne negativ energi fra sig selv eller andre: Pas på hud, øjne, hår og tøj. Sommetider flyver der lidt aske rundt. Så sæt evt. håret op og væk fra ansigtet. Det er kutyme at smudge sig selv, inden man begynder at rense andre. Og inden man begynder at vifte røg mod en anden, skal man lige bede dem om at lukke øjnene først. 

Start fra toppen af hovedet og bevæg røgen rundt om hovedet, ned foran overkroppen mod fødderne – først kører man kroppens forside og bagefter bagsiden. Husk også håndfladerne og fodsålerne. Brug fjeren som en vifte til at holde røgen i gang og at styre den med.

7. Sig et mantra: Når man har sørget for, at der er velventileret i lokaliteterne, og når palo santopinden eller urterne har fået glød, kan man evt. begynde at sige et mantra for at få tingene på gled. Det kan fx lyde således: "Enhver energi der ikke er til min største og højeste nytte, bør skride af helvedes til. Forlad venligst gennem det åbne vindue / dør ".

8. Luk og sluk: Den bedste måde at slukke palo santo-pinden på er ved at lægge den glødende ende på en sten, i en ildfast skål, i jord eller i sand, indtil der ikke længere kommer røg fra den. Brug ikke vand til at slukke den med - det vil ødelægge træet, og gøre det sværere at tænde næste gang.

Opbevar pinden i en ildfast skål, tallerken eller i en beholder til røgelsespinde indtil du vil bruge den igen. Dobbelttjek at alle gløder er helt slukkede.

rogelsesritual.png

HVORDAN KAN RØG VÆRE RENSENDE?

Det er ikke hver dag at man hører ordet rensende og røg i samme sætning. Men når røg kommer fra visse planter som salvie eller palo santo, kan den defineres som medicinsk røg, fordi den er i stand til at dræbe bakterier og lade luften med negative ioner.

NEGATIVE AND POSITIVE IONER

Har du nogensinde lagt mærke til, hvordan du har det, når du står tæt ved et vandfald eller går inde i en skov? 

Du indånder den friske, rene luft, og du føler dig straks mere energisk, men samtidig rolig, levende, og frisk. Det er de negative ioner, der er på spil.

Når urfolk, shamaner eller helt almindelige mennesker generelt snakker om negativ og positiv energi, refererer det højst sandsynligt til de negative og positive ioner.

Et molekyle med flere positive elektroner end negative bærer en positiv ladning. Og omvendt, når et molekyle har en ekstra negativ elektron, har den en negativ ladning. Vi kalder disse molekyler for positive og negative ioner.

Positivt ladede ioner dominerer indendørs. Elektromagnetiske felter, fluorescerende lamper, tæpper, aircondition, metal, plastik og dårlig luft er alt sammen med til at øge antallet af positive ioner i et miljø. Positivt ladede ioner har en negativ indvirkning på vores fysiske og mentale sundhed, og de er forbundet med en stigning i allergier, infektioner, sløvhed, depression, angst.

Negativt ladede ioner har en positiv virkning, og de er rigelige i naturen med de højeste koncentrationer, tæt på vand der falder (bølger/vandfald) og i gamle skove - især fyrreskove leverer en stor mængde negative ioner. Disse negative ioner løfter humøret ved at øge serotoninniveauerne. De hjælper også med at stabilisere blodtrykket, forbedre kroppens syrebasebalance, styrke knoglerne, bedre immunforsvaret, fremskynder helingsprocesser, og rense luften og meget mere godt.

I naturen dannes negative ioner på forskellige måder. Ca. halvdelen af de negative ioner dannes ved luftstrømfriktion, når vand falder og af planter. Fx løber de fra bladene på planter - største leverandører er fyrretræer og aspargesbregner.

Hvis man ikke har adgang til en fyrreskov eller bor i nærheden af faldende vand, kan man gøre brug af smudging i stedet. Brændende palo santo, salvie eller andre urter neutraliserer den positive ladning, og frigiver store mængder negative ioner ud i luften.

- måske har alt det alfa-terpineol, som der er i palo santo ligesom i fyrretræerne, også noget at gøre med det, men det er bare mit ræsonnement over ligheden mellem fyrretræsharpiks og palo santo harpiks.

RØG DER RENSER

Ikke alene kan medicinsk røg lade luften med negative ioner. Nylige undersøgelser har også vist, at røgen kan være et kraftigt antiseptisk middel, der kan rense luften i et begrænset areal for 94% af rummets skadelige patogene bakterier i op til 24 timer.

APPENDIKS - HVORDAN PÅVIRKER RØG, DUFT OG ÆTERISK OLIE KROPPEN?

Det limbiske system i hjernen understøtter en række funktioner, herunder følelser, adfærd, motivation, langsigtet hukommelse og det styrer ved at påvirke hormoner og det autonome nervesystem.  Det autonome nervesystem regulerer funktioner som hjertefrekvens, fordøjelse, vejrtrækning, pupilrespons, vandladning og seksuel ophidselse, og er den primære mekanisme der kontrollerer kæmp-eller-flygt-responsen.

Det limbiske system i hjernen understøtter en række funktioner, herunder følelser, adfærd, motivation, langsigtet hukommelse og det styrer ved at påvirke hormoner og det autonome nervesystem.
Det autonome nervesystem regulerer funktioner som hjertefrekvens, fordøjelse, vejrtrækning, pupilrespons, vandladning og seksuel ophidselse, og er den primære mekanisme der kontrollerer kæmp-eller-flygt-responsen.

ÆTERISKE OLIER OPTAGET GENNEM HUDEN

Molekylerne i æteriske olier er små nok til at de kan trænge igennem hudens overflade.

Molekylerne bevæger sig gennem det øverste lag af huden (epidermis) ned til læderhuden (dermis) og herfra ud til blodårerne, hvorfra de kan cirkulere til alle dele af kroppen.


Forbehold:

Alle oplysninger i denne blog er kun til orientering, og bør ikke tages som medicinsk rådgivning. Udtalelserne i denne blog er ikke blevet evalueret af sundhedsmyndighederne. Produkter og alle de offentliggjorte oplysninger knyttet til denne blog, er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogle sygdomme. Oplysningerne i denne blog kan ikke erstatte en konsultation med din læge, og skal ikke opfattes som medicinsk rådgivning. Hele indholdet af denne blog er baseret på Hanne Robinsons meninger. Ved at læse og bruge denne blog accepterer du, at bruge denne publikation udelukkende til personligt oplysende brug, og ikke som en erstatning for medicinsk eller anden professionel rådgivning.