Valle

valle.JPG

hvordan man laver Valle & flødeost

Valle er det vand der løber fra, nĂĄr man dræner yoghurt. 
Valle kan bruges til hjemmelavet kvass, salsa, surkål, fermenterede grøntsager og meget mere.

MERE: Probiotika: fordele, fermentering og kosttilskud

Udstyr & ingredienser

gelestativ.JPG

FremgangsmĂĄde

  1. Placer si eller gelepose over skĂĄlen
  2. Læg stoffet over og hæld yoghurten i.
  3. Hvis man ikke har en plastik-si eller gelestativ, kan man binde en snor eller elastik rundt om klædet med yoghurten i og hænge den over skålen.
  4. Lad yoghurten dræne natten over.
  5. Hæld væsken i skålen (vallen) over i en glasflaske eller -krukke med patentlukning.
  6. Kan holde sig i køleskabet i op til 6 måneder.
  7. Kom den drænede yoghurt i klædet i en lukket beholder. Dette er nu flødeost, som ogsĂĄ bruges til fx tzatziki. 

Fermenteringsopskrifter: