Gulerodskage vegan og paleo

English🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links.

gulerodskagegaffel.jpg

en klassiker goes vegan

Sådan en kalorius kan redde en middag, hvor man måske lige havde forregnet sig lidt på portionsstørrelserne, erfarede jeg forleden aften.

Mine gæster, der ellers høfligt havde udtrykt, at de da skam var mætte efter hovedretten - bestånde af lidt grønt og lidt fisk, løftede alligevel mundvigende påfaldende højere, da jeg entrerede med denne basse til dessert.

Gulerodskage til dessert? Ja, det kan man da godt. Især denne veganske palæoversion, der er lavet uden hvede, æg og sukker, men med masser af nødder, lækre krydderier, de friske gulerødder og ikke mindst en cremet glasur af cashews og planteyoghurt.

Vi snakker en klassiker, der er blevet opgraderet fra lækker til aldeles fremragende.

OPSKRIFT

INGREDIENSER

Til kagen:

cremet cashewglasur:

gulerodskagebid.jpg

SÅDAN GØR DU:

gulerodskagedej.jpg
  1. Forvarm ovnen til 175 ° C.

  2. Smør en 23 cm springform.

  3. Bland mandelmel, salt og 1 tsk. bagepulver i en mellemstor skål.

  4. Rør yoghurt/æblemos, kokossirup og citronsaft til sammen i en stor skål.

  5. Tilsæt vanillepulver, tapioka/arrowroot, mandelmel, bagepulver og kanel og rør dejen til den er jævn.

  6. Vend gulerødder, valnødder og ingefær i dejen.

  7. Hæld dejen i springformen og bag i 40 til 50 minutter, eller indtil den er gyldenbrun. Hvis du stikker en strikkepind ind i midten af kagen, og du kan trække den ud uden, at der er dej på den, så er den færdig.

  8. Lad kagen afkøle.

  9. Hæld glasuren over den afkølede kage.

  10. Nyd!

Sådan laver du glasuren:

  • Hæld vandet fra cashewnødderne.

  • Kom alle ingredienserne til glassuren i blenderen.

  • Blend indtil konsistensen er glat og meget cremet.

  • Smør glasuren på den afkølede kage.

  • Kage og glasur bliver bedst, hvis du afkøler den i køleskab i et par timer før du serverer den – på den måde undgår du at glasuren bliver for flydende.

 

Andre har også læst: