Mine cremer og shampooer

English🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links

Jeg køber stort ind, sparer penge og får til gengæld de lækreste og sundeste hudplejeprodukter.

Efter at jeg er begyndt at lave alle mine hudplejeprodukter selv, så er der sgutte nogen vej tilbage til de konventionelle produkter, for når jeg alligevel engang i mellem lige stikker fingeren i en prøvecreme ovre i Magasin, så får jeg ikke den der ”ahhh” mere, for det jeg selv laver af rene råvarer fra sheasmør, mangosmør, kokosolier, flydende olier m.m. er simpelthen meget mere lækkert. Så jeg kan virkelig anbefale alle at komme i gang med det – det er let, giver bedre resultater og er billigere i længden.

Naturlige ingredienser koster mere up front, men man sparer mig penge i det lange løb, fordi de hver især kan bruges i mange forskellige opskrifter, og man bruger mindre af dem fordi de er så næringsmættede.

Jeg køber stort ind et par gange om året til mig og min families plejeprodukter. De hjemmelavede produkter gør meget mere for min hud end konventionel skønhedspleje nogensinde har gjort, og jeg elsker tanken om, at det kun er gode og sunde ting som jeg putter på min og min families hud.

Hvis du lige er startet ud med gør-det-selv-skønhedsprodukter, er nedenstående fantastiske at have på hånden, og du kan lave virkelig mange forskellige opskrifter med netop disse ingredienser:

Kokosolie

Jeg bruger kun uraffineret, økologisk kokosolie (jomfru) i madlavning og i hudpleje-/hårpleje-opskrifter.

Kokosolie har naturligt antivirale, antibakterielle egenskaber og er også rensende. Den er blødgørende, fugtgivende og har en solfaktor på omkring fire. Jeg bruger kokosolie i madlavning og i plejeprodukter som whipped body butter, tandpasta, deodorant, som barberskum, lotionbarer, ansigtscreme og meget mere.

Sheasmør

Er min mest brugte skønhedsingrediens næstefter kokosolien. Økologisk uraffineret sheasmør har en mild nøddeagtig duft, og er særdeles nærende for huden. Mange oplever at sheasmør eller en blanding af shea og kokos heler og lindrer eksem.

Sheasmør har naturlige antibakterielle egenskaber, og er også fantastisk til at forebygge strækmærker, til heling af sår og som hud-anti-aging-behandling. Det har en naturlig solfaktor på ca. 5, og kan anvendes som en solcreme. Jeg bruger sheasmør i min bodybutter, i læbepleje, i lotionbarer, deodorant, ansigtscremer og i mange andre opskrifter

Kakaosmør

Uraffineret kakaosmør er et fantastisk supplement i naturlige hudplejeopskrifter, og så er det også en ingrediens i økologisk hjemmelavet chokolade. Kakaosmør har et højt indhold af fedt, som leverer dyb næring og fugt til huden. For dem, der kæmper med eksem eller strækmærker, kan kakaosmør også være værd at prøve. Kakaosmør har en mild chokoladeduft, som jeg elsker at blande med mynte- eller citrusdufte. Jeg bruger den i bodybutters, læbebalsamer, deodorant og kropsolier.

Mangosmør

Den udsøgte søde mangofrugt, der stammer fra regnskovene, er fuld af fugt. Mango nærer ikke kun kroppen indvortes, men giver også huden en kærlig behandling. Mangosmør er rig på vitaminerne A, C og E, kan beskytte mod solskoldning samt lindre solskoldet hud. Jeg bruger det i bodybutters.

Bivoks

Bivoks er et naturlig fortykningsmiddel, som også det indeholder naturlige fugtmidler, der gør det velegnet som en hud- og læbepomade - voksen låser fugt og kan hjælpe med at holde huden fast og velnæret. I nogle tilfælde kan bivoks anvendes på mindre forbrændinger eller andre hudskader for at hjælpe på helingen. Bivoks kan også blandes med honning og olivenolie som naturlige behandling mod eksem og psoriasis. Jeg bruger bivoks i læbepomade, faste parfumer og i fodcreme.

Flydende olier

Cremer, kropsolier, salver og aftershaves skal for det meste være lidt tyndere end rene kokosolier og kropssmør giver mulighed for; i dem tilsætter jeg de flydende olier. Jeg er svært glad for kukuinøddeoilie jojobaolie, ferskenkerneolie, avocadoolie, baobabolie, camellliaolie og olivenolie. Jojoba, ferskenkerne, baobab og camellia har relativt neutrale dufte. Olivenolie er også en meget nærende olie, der trænger let ind i huden, og så er den typisk billigst. Brug den hvis du ikke har noget imod den lidt skarpe olivenduft i dine produkter, eller hvis du planlægger at dække den med æteriske olier.

Essentielle olier

Ikke strengt nødvendige, men æteriske olier giver skønne naturlige dufte til de hjemmelavede produkter, og kan også give humøret et løft. Jeg køber de fleste af mine her. Mine favoritdufte er pebermynte, grapefrugt, bergamot, palmarosa, jasmin, vanilje, neroli, sød appelsin og mandarin.

Til terapeutisk formål bruger jeg: Tea tree, pebermynte, og oregano (meget antivirale og antibakterielle)

Som insektmiddel jeg bruger: Citronella, Palmarosa, basilikum og rose-geranium (samtidig meget beroligende dufte for en rastløs sind / krop)

Andre nyttige Ingredienser: