Sunde godnatvingummier

🇬🇧

Dette indlæg indeholder affiliate links

gummies.jpg

Opskrift på sunde kirsebærvingummier

Denne opskrift er en god aftensnack, som man også kan give én af til børn. Disse godnatvingummier indeholder hele søvnpakken: rå honning, glycin, salt og kirsebærsaft.
Min egen voksne søn er også vild dem.

Jeg drikker det selv jævnligt for at blive søvnig, og det er ret effektivt, så jeg drikker det ikke i løbet af dagen, og ikke mere en deciliter dagligt.

NB. Søde kirsebær har 50 gange mindre melatonin end de syrlige, og tørrede kirsebær har intet tilsyneladende. Eller lav en omgang kirsebærvingummier man lige kan nappe et par stykker af inden sengetid.

Sur kirsebærjuice er genialt før sengetid (som faktisk ikke smager særligt surt). .
Sur kirsebærjuice er naturens egen søvndysser, for sur kirsebærjuice har en markant høj koncentration af melatonin, og kan bruges som naturlig indslumringsmiddel og smertestiller og kan øge søvnkvaliteten og længden. Jeg drikker det selv jævnligt for at blive søvnig, og det er ret effektivt, så jeg drikker det ikke i løbet af dagen, og ikke mere end en deciliter dagligt.

NB. Søde kirsebær har 50 gange mindre melatonin end de syrlige, og tørrede kirsebær har intet tilsyneladende. Eller lav en omgang kirsebærvingummier man lige kan nappe et par stykker af inden sengetid.

Glycin. 3 g glycin en time før sovetid kan at øge søvnkvaliteten og mindske træthed og uoplagthed næste dag. Jeg får mit glycintilskud fra gelatine, dette kollagenpulver, som også styrker huden og maven. Dette fra Green Goddess virker også ret rent. 

Honning og salt. ½ tsk. rå (upasteuriseret) honning med et lille drys salt på. Salt kan hjælpe med til at nedsætte kortisolniveauet og balancere blodsukkerniveauet. Naturligt sukker som honning øger insulinniveauet en anelse, som også er med til at dæmpe kortisol.

ALT OM DEN GODE SØVN: 7 TRIN TIL EN BEDRE SØVN 

Ingredienser:

Sådan gør man:

  1. Hæld juicen i en lille gryde og rør langsomt gelatine eller agar agar ind i juicen.

  2. Varm juicen op under svag varme i et par minutter

  3. Tag gryden af varmen

  4. Tilsæt honning og rør forsigtigt indtil honning og gelatine/agar agar er helt opløst.

  5. Tilsæt eventuelt C-vitaminpulver

  6. Hæld i silikoneforme eller i en bageform af glas, smurt med kokosolie

  7. Afkøl i køleskabet i ca. 30 min.

  8. Drys evt. lidt salt over.

  9. Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til to uger (men lur mig om ikke de er spist inden).

Spis et par stykker inden sengetid, men ikke i arbejdstiden…