Mine bedste glutenfri boller - so far

🇬🇧

Disse glutenfri boller smager virkelig godt. De er lette og luftige, og kan bruges både til morgenmad og til frokost. Hvis man ønsker en mørk rugbrøds-farve kan man tilsætte 2 tsk. carobpulver. De tager i alt inklusiv bagetid ca. 50 minutter at lave. De er glutenfri, veganske og sukkerfri

Opskrift pĂĄ Glutenfri boller

Vigtigt: Loppefrøskaller er en meget vigtig ingrediens i det glutenfri bagværk. Gluten er det, der giver en dej elasticitet og luft. I glutenfri bagning bruger man i stedet loppefrøskaller, der udblødt i vand bliver geleagtig, og er med til at løfte dejen. Uden lopperne får man en flad og tung dej.

Ingredienser (foretræk økologisk):

  1. Udblød loppefrøskallerne i vandet i 15 minutter.
  2. Bland det tørre og hæld det i loppeblandingen.
  3. Brug dejkrogene eller piskeris til at røre dejen sammen til en tyk grød - ca. 2 minutter.
  4. Smør en bageplade med flydende kokosolie.
  5. Fugt hænderne og form ca. 9 boller
  6. Pensl evt. med æg og drys med birkes eller sesamfrø
  7. Indstil varmluftovn til 185 grader.
  8. Bag i 45-47 min.

Færdig melblanding

Det er en kæmpe fordel at have en færdig melblandig stående klar til brug, så man slipper for at afveje mel, hver gang man vil bage - man kan blande lige de melsorter man foretrækker, her er min favorit.

Melblanding:

 

Bland alle ingredienserne grundigt i en stor skĂĄl og opbevar i et 3-liters patentglas.

Tips: kokosmel giver en dejlig smag, men gør dejen lidt tør og svær at arbejde med, så der skal kun bruges en lille smule, hvis man vælger at blande det i.


Dette indlæg indeholder affiliate links klik her for at læse om min affiliatepolitik