Alt om MSM (methyl-sulfonyl-metan)

Mit MSM-ansigtsplejekit

Mit MSM-ansigtsplejekit

methyl-sulfonyl-metan (MSM)

Okay. Indrømmet. Jeg har længe listet rundt om det her produkt. Har læst lidt her og der om det, uden at gøre så meget ved det. Men nu mens jeg har basket rundt her under Sinais sol i den sidste måneds tid, har jeg benyttet lejligheden til at undersøge MSM i dybden og prøve det af. Og gæt engang, hvad jeg ejer en stor pose af nu...

MSM som kosttilskud og hudplejeingrediens bliver nogle steder kaldt for ”mirakel-kosttilskuddet” eller ”naturens skønhedsprodukt”, ikke mindst på grund af Stanley W. Jacobs bog ”The Miracle of MSM: The Natural Solution for Pain”, der beskriver stoffet som helt uden bivirkninger og effektivt mod mange lidelser, sygdomme og til behandling af skadet hud.

MSM er en hjælper. Stoffet i sig selv er ikke den store mirakelmager, men dets største aktiv er, at det hjælper med at booste andre næringsstoffer og med at åbne døre og transportere, så at sige. Og så har det vist sig særlig effektfuldt til behandling af gigt og smerter, til at øge træningsresultater og til at forbedre hud, hår og negle. 

Dette indlæg indeholder links til de produkter, som jeg selv bruger eller kan anbefale. Hvis du køber produkter gennem disse links, vil prisen være den samme for dig, og jeg vil modtage en lille provision, som hjælper med til at støtte denne blog. Du kan læse om min affiliatepolitik her.

Hvad er MSM

Selvom navnet umiddelbart kan vække den kritiske sans, så er methyl-sulfonyl-metan (MSM) et helt naturligt næringsstof – et organisk svovlstof, som er sammensat af svovl, ilt og methyl.

MSM dannes fra plankton i havene. Når dets organiske svovlstoffer fordamper, optages det i den ydre atmosfære, hvor ozon og ultraviolet lys omdanner det til dimethylsulfid og MSM. Det kommer så ned med regnvandet, og optages i planter og træer. På den måde finder det vej ind i forskellige fødevarer. Det findes i alle mennesker og i stort set alle andre pattedyr.

Svovl findes i alle slags celler, er et livsvigtigt mineral og har stor betydning for mange af kroppens funktioner og væv, for afgiftning og for regulering af inflammatoriske reaktioner.  

Svovlindholdet i kroppen falder med alderen, når vi er stressede over længere perioder, og når vi spiser en næringsfattig kost.

MSM er transportmolekylet, der sikrer, at der er svovl til rådighed overalt i kroppen, hvor der er brug for det.

Et af de mere bemærkelsesværdige egenskaber ved MSM som kosttilskud er, at det hjælper med at speede helings- og afgiftsprocesserne op ved, at det effektiviserer den måde som kemikalier kommer ind og ud af vores celler på.

MSM gør cellerne mere gennemtrængelige, og løsner de skadelige sager, der har det med at hobe sig up som fx calcium, tungmetaller, affaldsstoffer og toksiner. Samtidig er det med til at lede næringsstoffer og vand ind i systemet. På denne måde hjælper med at holde os hydreret og med at reducere inflammationer - hvilket er roden til mange sygdomme.

MSM er også med til at forbedre kroppens antioxidante kompetencer, sænke eller stoppe lækager fra skadede celler og bekæmpe frie radikaler. (1)

Desuden spiller svovlindholdet i MSM også en vigtig rolle i produktionen af super-over-antioxidanten glutathion, som anses for at være en vigtig spiller i afgiftningsprocesserne.

5 måder msm booster din hud og din sundhed på

- hvad er msm godt for

De fleste, der arbejder med væddeløbsheste, har kendt til MSM i mange år, da det har vist sig effektivt til at reducere hestenes inflammationer, mindske smerter efter hård træning, forkorte restitutionstiden og som en bivirkning forbedres pels og hove også.

Hvad der virker på heste, har efter flere og flere videnskabelige undersøgelser også vist sig at virke på mennesker.

1. Lindrer gigt og ledsmerter

En veldokumenteret egenskab ved MSM er, at det hjælper med at mindske ledbetændelse, forbedrer smidighed og genopretter kollagenproduktionen. Forskning viser, at mange patienter med leddegigt, ledsmerter, stivhed, knæ / rygproblemer og begrænset bevægelighed oplever reduktion af symptomer og forbedret livskvalitet, når de tager MSM-tilskud.

MSM kosttilskud hjælper kroppen med at danne nye led- og muskelvæv, samtidig med at inflammationer som nævnt dæmpes og affaldsstoffer frigives. Inflammationer og ophobede affaldsstoffer er det der bidrager til hævelse, ømhed og stivhed.

2. Heler utæt tarm

MSM kan hjælpe med at genopbygge tarmslimhinden og nedsætte inflammation/allergiske reaktioner overfor fødevarer.

Det er også et nyttigt værktøj i helingen af utæt tarm, da det kan hjælpe med at forhindre større molekyler, giftstoffer og andre ting i at smutte igennem tarmen og over i blodbanen, hvor det kan tænde op under inflammationerne. (2. 3.)

3. Forbedrer træningsresultater

Et tilskud af MSM er måske værd at overveje, hvis man er seriøs med sin træning.

Træning får musklerne til at udskille ekstra mælkesyre og intensiv træning stresser samtidig muskelcellerne og skaber inflammationer.

Som hestetrænere, som nævnt ovenfor, har vidst i årevis, så kan MSM forkorte restitutionstid, forbedre præstationer og støtte genopbygningen af muskelvæv og led. (4)

Det viser masser af forsøg på mennesker også – nemlig, at MSM holder inflammationer nede, og hjælper kroppen med at slippe af med den ekstra mælkesyre, der er med til gøre en øm, stiv og træt.

Derudover er MSM med til at speede helingsprocesserne op. (5. 6. 7.)

4. Styrker hud, hår og negle

MSM bliver mere og mere brugt i hudplejeprodukter, da det synes at bidrage med at forhindre rynker, ardannelse, mørke pletter og solskader.

5. Forbedrer øjensundheden

MSM er et som nævnt et svovlrigt stof, og svovl er som fluepapir, der klistrer giftstoffer til sig og hjælper på den måde med at få dem ud af kroppen. Svovl er også nødvendig for at recirkulere kroppens "hoved-antioxidant" glutathion, som er et super vigtigt antioxidant for øjensundheden.

MSM øjendråber blødgør vævet, reducerer inflammationer og hjælper med at fjerne affaldsstoffer fra alle dele af øjet - især fra corpus vitrium, der er den glasagtige gelemasse, der ligger bag linsen, og som fylder hele øjets indre.

Derudover øger MSM cellernes gennemtrængelighed, hvilket forbedrer næringsflowet og -optagelsen gennem øjet. Dette er vigtigt for at afbalancere øjets tryk, fjerne giftstoffer fra øjet og reparere beskadigede hinder.

7 grunde til at MSM har alle disse fordele:

 1. MSM er nødvendig for kollagenproduktionen, og kollagen er det, der hjælper med at holde huden spændstig, glat og sund. For endnu bedre resultater kan man kombinere MSM med andre antioxidanter som fx C-vitamin, E-vitamin og A-vitamin, som alle hjælper til med at opbygge nye sunde hudceller.

 2. MSM hjælper med at danne bindevæv i huden. (8)

 3. MSM booster kroppens keratinniveau, som også er et ungdomsbevarende remedie, der er vigtig i opgaven med at holde hud, hår og negle lækre. Det virker på den måde, at keratinet i hud, hår og negle, har et særligt højt indhold af aminosyren cystin, som findes i svovl. Og det er tilsyneladende den svovlbinding i keratin, der leverer den ekstra styrke.

 4. Svovl er også til stede i to B-vitaminer, thiamin (vitamin-B1) og biotin (vitamin-B7). Thiamin er vigtigt for huden og biotin for håret.

 5. Svovl er vigtigt for cellulær respiration, som er nødvendigt for de antioxidante processer, som hjælper cellerne med at udnytte ilt.

 6. MSM kan hjælpe andre aktive ingredienser med at trænge ind i huden, ved hjælp af stoffets evne til at gøre cellerne mere gennemtrængelige.

 7. Der er tilsyneladende også en troværdig sammenhæng mellem MSM og hårvækst. En gruppe forskere påførte en blanding af 7,5% magnesium ascorbylfosfat MAP (en form for C-vitamin) med en hhv. 1% , 5% og 10% MSM-blanding på ryggen af mus over en periode, og resultaterne viste at musenes hårvækst var proportional med den mængde MSM de havde fået.

Behandling af huden med MSM kan også hjælpe med at lindre:

 • Akne - i gamle dage brugte man ofte svovlsæbe mod akne.

 • Rosacea

 • Psoriasis

 • Eksem

 • Skæl

 • Vorter

Hvordan man kan bruge MSM

MSM kan fås som pulver, i kapsler og i cremer. Pulver er den form, der absorberes bedst. Inden man køber, bør man sikre sig, at det en ren og ægte en udgave man har fat i. Jeg bruger denne udgave.

Man kan tilsætte det sine hudplejeprodukter. Jeg putter lidt i min rensegel, mine masker og så laver jeg nogle gange en scrub.

MSM ansigtsbehandling
Scrub-ritual:

Mit MSM-ansigtsplejekit består af:


Fremgangsmåde:

 1. Jeg starter med at rense mit ansigt.

 2. Så putter jeg 1 tsk. MSM-pulver i håndfladen.

 3. Tilsætter et par pump af min Rich Hydration Oil ovenpå det.

 4. Mikser forsigtigt blandingen med fingerspidserne.

 5. Masserer så blandingen blidt rundt i hele ansigtet og på halsen.

 6. Fjerner scrub'en med en varm og fugtig klud.

 7. Sprayer med lidt mist for at hjælpe næringsstofferne på vej, friske op og få huden til at trække sig sammen.

 8. Afslutter med at smøre ansigt og hals ind i en nærende creme.

Videoerne viser med og uden brug af maske. Begge rutiner er super effektive. Jeg bruger Black Fusion Mask i den nederste video.


MSM mod akne og bumer -  msm ansigstmaske

Bland i en lille skål:

Fremgangsmåde:

 • Påføres huden efter behov eller lægges som ansigtmaske

 • Opbevar blandingen i en lukket glasbeholder på køl.

 • Tip! Hvis man kværner MSM-pulveret først, bliver det nemmere at mikse ind i geleen.


MSM Hårmaske for hårvækst

Bland:

Fremgangsmåde:

 1. Masser ind i hår og hovedbund.

 2. Pak håret ind i et varmt håndklæde i 1-2 timer


MSM til behandling af Appelsinhud / Cellulite med sugekop

Dette er min fedt-på-benene-afgiftnings-behandling, der samtidig giver en fantastisk silkeblød hud.

 1. Tørbørstningen eksfolierer, øger blodcirkulationen, løsner og fjerner døde hudceller og hjælper med at stimulere lymfesystemet og kroppen med at afgifte.

 2. MSM eksfolierer, kan øge kroppens kollagenproduktionen og hjælpe med at danne bindevæv og fremskynde helings- og afgiftningsprocesser.

 3. Kokosolie er rensende, beroligende og fugtgivende.

Vær opmærksom på, at denne slags vævsmassage er en kraftfuld behandling, og kan gøre temmelig ondt, så start forsigtigt ud og spring over, hvis du ikke har det godt, er solbrændt eller har andre alvorlige hudproblemer.

Udstyr:

VIGTIGT

Sugekoppen skal altid bevæges i retning mod lymfekirtlerne.
Dette vil støtte lymfesystemet, hjælper med lipidmetabolismen, sætte gang i væske-, blodcirkulationen, øge strømmen af næringsstoffer til hud, knogler og muskelmasse samt hjælpe med at fjerne affaldsstoffer såsom toksiner fra huden, hvilket resulterer i reduktion af de bulede fedtceller.

 

Sådan gør du:

 1. Tørbørst huden på benene i retning mod hjertet.

 2. Brug en fugtig klud til at fugte dine ben.

 3. Masser forsigtigt 1 tsk MSM-pulver ind på hvert ben.

 4. Påfør rundhåndet kokosolie på begge ben og masser MSM-pulveret mere ind.

 5. Pres luften ud af sugekoppen.

 6. Placer den på huden.

 7. Slip sugekoppens gummi-del og bevæg den op mod lysken, mens du løfter og trækker.

 8. Start fra lægmusklen og arbejd opad mod lår, baglår og til baller. Slut omkring ved hoftebenet.

 9. Start med bagsiden af benet og gå derefter til forsiden.

 10. Hold ikke sugekoppen ét sted, men bevæg den i samme bane 3-6 gange, indtil huden er let rødlig og varm.

 11. Hold sugekoppen i bevægelse hele tiden, for at undgå risikoen for blå mærker.

 12. Start let de første par gange, og udfør kun cupping i 10 minutter på hvert ben. Forøg herefter behandlingsvarigheden med 5-7 minutter hver gang og op til max. 30 minutter.

 13. Tør resterne af MSM-pulveret og kokosolie af med en fugtig klud efter behandlingen.

 14. Smør benene ind i et frisk lag kokosolie.

 15. Huden vil føles dejlig blød nu.

 16. Husk at drikke vand, så de frigivne affaldsstoffer kan blive skyllet ud.

Behandlingen kan gentages 2-4 gange om ugen.


MSM mod smerter:

Mod muskel, led og gigtsmerter.

Giftfri smertelindringsgele:

Mod gigtsmerter og smerter i muskler, led og ischias. 

Ingredienser: 

 1. Brug en ske til at røre ingredienserne op i en lille skål.

 2. Det kan godt tage et par minutter med kraftig omrøring.

 3. Tip! Det vil lette blandingsprocessen, hvis man kværner MSM-pulveret inden.

Geleen er effektiv som den er, men man kan øge effekten ved at tilsætte 20-60 dråber essentielle olier fx:

Geleen påføres det berørte område efter behov. Kan også bruges på sår til at øge helingsprocessen.

Opbevar blandingen i en lukket glasbeholder på køl.


Dosering af msm-pulver

MSM er et af de mindst giftige stoffer, der findes. Dødelig dosis for mus er over 20 gram pr. kg legemsvægt. Det svarer til, at en voksen mand skal tage mere end et kilo på én gang for at have 50% risiko for at dø af det. Der er aldrig rapporteret alvorlige bivirkninger. Til sammenligning er almindeligt bordsalt er langt mere giftigt.

Den normale dosis af MSM er på 1-2 gram 2 gange dagligt, men man kan uden problemer gå op til 5 gram 2 gange dagligt. Tager man mere, får man ikke nogen stærkere virkning. Der sker ikke en skadelig ophobning af MSM i kroppen, for efter cirka 12 timer er overflødigt MSM skyllet ud af kroppen.

Men start langsomt med få milligram og øg derefter gradvist dosis.

En god måde at indtage MSM på er ved at lave en MSM-vand-blanding.

 1. Bland 1 liter filtreret vand og 2 spsk. MSM-pulver i en lukket beholder (flaske med patentlukning fx.).

 2. Ryst godt og træk i 30 minutter indtil MSM-pulveret er helt opløst.

 3. Opbevar derefter blandingen i køleskabet.

 4. Drik ca. 3-5 spiseskefulde af vandet dagligt som kosttilskud.

NB! Hvis man tager blodfortyndende medicin eller høje doser af aspirin, bør man undgå at indtage organisk svovl.

Til MSM Mod slidgigt anbefales:

Startdosis er 500 milligram MSM dagligt fordelt over tre gange.

Nogle anbefaler 3 til 6 gram dagligt (fordelt over tre gange), men følg altid anvisning på emballagen.

Hos nogle mennesker kan MSM forårsage kvalme, diarré, oppustethed, træthed, hovedpine, søvnløshed, kløe eller forværring af allergi symptomer.

Undgå at indtage MSM, hvis du er gravid eller ammende.


Det her vil måske også interessere dig:

Alle oplysninger i denne blog er kun til orientering, og bør ikke tages som medicinsk rådgivning. Udtalelserne i denne blog er ikke blevet evalueret af sundhedsmyndighederne. Produkter og alle de offentliggjorte oplysninger knyttet til denne blog, er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogle sygdomme. Oplysningerne i denne blog kan ikke erstatte en konsultation med din læge, og skal ikke opfattes som medicinsk rådgivning. Hele indholdet af denne blog er baseret på Hanne Robinsons meninger. Ved at læse og bruge denne blog accepterer du, at bruge denne publikation udelukkende til personligt oplysende brug, og ikke som en erstatning for medicinsk eller anden professionel rådgivning.