Hjemmelavet ansigtsscrub af abrikoskerner

English 🇬🇧

Jeg er vild med denne ansigtsscrub, for den

 • dufter skønt

 • gør huden silkeblød

 • fugter

 • renser i dybden

 • toner og strammer op

 • og stimulerer og sparker gang i blodomløbet

Dét ingredienserne gør for huden:

 • Abrikoskernerne peeler og stimulerer blodomløbet

 • Natron peeler også og er desuden antibakteriel, basisk og bekæmper akne og tør hud.

 • Honning (rå - uopvarmet) er helende, fugtende og blødgørende.

 • Witch hazel, også kaldet hamamelis og troldnød, har sammentrækkende, beroligende og rensende egenskaber, er antiinflammatorisk og antibakteriel og et ret effektivt middel til at dæmpe hævelser, bekæmpe bumser og reaktioner fra barbering, insektbid og lignende.

 • Grapeolie bekæmper bumser og toner hud, væv og humør

 • Mandarinolie helende mod bumser, akne, ar og strækmærker. Toner hud og humør og arbejder ekstra godt sammen med andre citrusolier.

Abrikoskernemel kan man bestille hos Cremecompagniet (ring eller send en mail til dem, hvis du ikke kan finde produktet på hjemmesiden - de er super søde) eller hos Urtegården. Jeg køber selv mit hos Naturally Balmy i England - de leverer hurtigt, og er billige.

Dette indlæg indeholder links til produkter, som jeg selv bruger eller kan anbefale. Hvis du køber produkter gennem disse links, vil prisen være den samme for dig, og jeg vil modtage en lille provision, som hjælper med til at støtte denne blog. Du kan læse om min affiliatepolitik her.

Opskrift til ca. fem behandlinger:

Bland alle ingredienserne med en stavblender eller minihakker.

Brug:

Brug scrub'en på ren og let fugtig hud. Massér i små cirkulære bevægelser og skrub blidt. Lad evt. masken sidde lidt for ekstra effekt. Rens af med vand og tør ansigtet let med et håndklæde for at fjerne rester.

Kan anvendes en gang om ugen efter behov.