Rå pebermynte-chokolade-brownie-tærte

English 🇬🇧 

Dette indlæg indeholder affiliate links. Du kan læse om min affiliatepolitik her.

Denne tærte er en sikker vinder, når jeg har gæster. Den ser umiddelbart lidt tung ud som dessert, men den er overraskende sød, blød og frisk på én gang - den har sådan lidt "After Eight"-effekt over sig. 

Pebermynte er perfekt efter et måltid, da urten forbedrer og beroliger fordøjelsen. Så når man ikke den store pebermynte te-drikker, kan man jo i stedet putte lidt pebermynteolie i sin efterret.

Tærten er vegansk og sukkerfri. Jeg har fundet denne opskrift hos Kath and Jade / panaceas_pantry som jeg følger på Instagram. Deres kage er lidt mere glat, fordi de tilsætter soja-lecithin.

Udstyr:

 Kath og Jades udgave

Kath og Jades udgave

Bund:

Fyld:

Fremgangsmåde:

Bund

  1. Kom mandler, kakao, salt og kokos i en minihakker. Blend indtil blandingens krummerne har raspagtig størrelse.
  2. Tilsæt dadler en af gangen og blend indtil en klæbrig kugle former sig.
  3. Fór en tærte/kageform evt. med slip-let kagefolie
  4. Tryk massen ned i formen.

Fyld

  1. Dræn og skyld cashewnødderne.
  2. Opløs spirulina i plantemælken.
  3. Kom cashewnødder, plantemælk m/spirulina, vanilje, pebermynte, ahornsirup og evt. sojalecithin i mini-hakkeren. Blend på høj indtil så glat som muligt.
  4. Smag til og tilsæt evt. mere pebermynte, plantemælk eller ahornsirup.
  5. Tilsæt smeltet kakaosmør, og blend igen på høj - i et minut.
  6. Fordel blandingen jævnt over bunden, og glat den ud med bagsiden af en ske eller med bagespatel.
  7. Sæt i fryseren natten over.

Servering:

  1. Tag tærten ud af fryser og form. Dekorer den evt. med smeltet chokolade og urteblade. 
  2. Giv den lige 5-10 minutter, til at tø op i, før du sætter tænderne i den.